Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
miercuri 19 decembrie 2018
  • :
  • :

Otravă pe drumul public în Costișa. Cinci câini au fost otrăviți!

Pe adresa redacției am primit o nouă sesizare legată de abuzuri împotriva animalelor. După ce 3 câini au fost găsiți ieri morți, iar unul viu, împușcat, în stare critică între Dobreni și Almaș (click aici și aici), alți 5 câini au fost otrăviți în Costișa, declară un cititor. Se pare că în Neamț oamenii deranjați de prezența câinilor în comunitate încep să își facă dreptate singuri, acționând ilegal și riscând închisoare de la 3 luni la 1 an, conform legii pentru protecția animalelor, pentru uciderea animalelor cu intenție, fără drept.

„În data de 09.03.2018 pe raza Comunei Costișa judetul Neamț au fost otraviți 5 câini ( 2 ciobănești mioritici, câini de stână ) și alți 3 pechinezi (1 fiind și la ora aceasta în stare critică). Otrava a fost amplasată pe drumul public la îndemână oricărui cetățean de către personal neautorizat. A fost anunțată Poliția care a venit la fața locului și s-a întocmit doar un proces verbal. În această comună maltratarea animalelor este des întâlnită.”, este mesajul primit la redacție.

Poate se iau măsuri în acest sens și se începe o campanie de conștientizare a populației, dar și a UAT-urilor, cu privire la legile existente în domeniul gestionării animalelor fără stăpân.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *