Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
joi 21 martie 2019
 • :
 • :

Maimuța evadată e rănită. Vezi opinia halucinantă a celor de la Parcul Zoo

Ce s-a întâmplat astăzi la Piatra-Neamț arată cât de pregătite sunt autoritățile pentru a interveni în cazul în care un animal sălbatic evadează din Parcul ZOO. Citește mai multe în articolul Maimuță pe acoperișul unei case de pe strada Ștefan cel Mare.

După cum am descris și în articolul menționat, o maimuță a evadat din Parcul Zoo, s-a urcat pe acoperișul unei case și a pus pe jar autoritățile. Au venit jandarmi, pompieri, reprezentanți ai parcului zoo și nici după câteva ore nu s-a reușit prinderea animalului, ci doar o fugărire ca în filmele cu Tom și Jerry. Este de apreciat că autoritățile au răspuns apelului la 112, deoarece în multe situații cazurile în care sunt implicate animalele nu sunt prioritare, iar cetățenii care sesizează sunt puși în situația să se descurce singuri cu problema.

Noroc că de data aceasta a fost o maimuțică inofensivă, un mascul cu o rană serioasă în zona umărului, extrem de slăbită, care a evadat, din ce spun cei de la Parcul Zoo, dintr-o BOXĂ în care se aflau mai multe exemplare. Ba chiar cei de la Parc au spus că e mai bine să fie lăsat în pace, pentru că vine singur înapoi în parc, unde sunt femele… Așa ceva?!

Ne întrebăm dacă aceeași atitudine ar trebui să o avem dacă evadează ursoaica… Ar fi bine să o lăsăm în pace, nu? Când se plictisește se întoarce în „apartamentul de lux” la care i se făcea reclamă recent prin presă. Este absurd să crezi că un animal se va întoarce vreodată în condițiile de captivitate din proprie inițiativă!

Este clar că în astfel de situații nu avem resurse, la nivel de oraș, să gestionăm situații de animale sălbatice evadate pe străzi. În cadrul operațiunii nu au existat tranchilizante, plase mai mari și nici oameni antrenați pentru astfel de situații.

Ne mai întrebăm și cât de sigure sunt condițiile din parc, dacă animalele încep să evadeze. În ce condiții stau și mai ales ce a provocat rana de pe umărul maimuței?

Între timp, cu aceeași problemă se confruntă și cei din Agapia, unde un zimbru umblă liber printre oameni pentru că… nu poate fi tranchilizat, nu are microcip și nici GPS.

Revenim pe tema subiectului.

La această oră maimuța este în continuare în libertate. Insistăm să fie supusă unei examinări minuțioase a unui veterinar, iar dacă condițiile din parc nu sunt bune pentru aceasta să fie relocată de urgență.

Maimuța care a evadat de la Zoo, capturată cu ajutorul societății Primăriei Piatra-Neamț

 
3 comentarii la “Maimuța evadată e rănită. Vezi opinia halucinantă a celor de la Parcul Zoo

 1. Mioara

  Sper că poate nu ajungem iarăși de “toată cacaua“ pe la posturile tv precum brașovenii în cazul ursului rătăcit pe străzile orașului…

  Raspunde
 2. Stefan

  Domnule Iosub, conditiile nu sunt bune pentru niciun animal din parcul zoo!Parcul trebuie desfiintat sau relocat, de exemplu pe Cozla, fiindca si asa acolo nu e niciun punct de atractie!

  Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *