Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
luni 18 februarie 2019
  • :
  • :

La PNL Neamț a venit vremea capitulării sau…

De ceva timp, în PNL se duce o luptă internă pentru schimbarea președintelui Mugur Cozmanciuc din fruntea filialei județene. Cei care au pornit această luptă au argumente puternice începând de la faptul că Mugur Cozmanciuc nu este din Neamț și terminând că faptul că de peste un an de zile nici măcar o conferință de presă nu a mai ținut la Neamț.

La lupta pentru schimbarea lui Cozmanciuc s-a aliat și Orban, actualul șef al PNL România, care înainte de a fi ales la nivel național a bătut palma cu cei care se opuneau lui Cozmanciuc ca să îl voteze pe el și el, la schimb, când ajunge președinte de partid să îl schimbe pe Cozmanciuc. Orban a ajuns președinte PNL la nivel național, dar a uitat de ce a discutat cu cei de la Neamț, ducându-i cu vorba până ce le-au crescut pene pe spate.

Până acum au fost cel puțin vreo cinci zvonuri ”ferme” de schimbare a lui Mugur Cozmanciuc de către cei de la centru, dar toate s-au dovedit a fi țepe. Recent, echipa contra Cozmanciuc s-a înjumătățit, Laurențiu Leoreanu și organizația Roman ”trădând” cauza pentru interese în Consiliul Județean. Astfel, lupta contra lui Cozmanciuc pare pierdută de PNL Piatra-Neamț care s-a bazat prea mult pe alianța cu Orban, dar Orban nu a mai venit…

De acum încolo, PNL Piatra-Neamț poate aplica planul ”Termopile” sau cel mai corect politic ar fi să capituleze și să arboreze steagul alb la organizația municipală. ”Capitularea poate fi condiționată, dacă partea care se predă este de acord să înceteze lupta numai după ce partea victorioasă face anumite promisiuni. În cazul în care învingătorul nu face nicio promisiune de tratament în afara celor prevăzute de dreptul internațional avem de-a face cu o capitulare necondiționată. În mod normal, un beligerant nu va fi de acord să capituleze necondiționat decât în condițiile în care este complet incapabil să mai continue ostilitățile. Capitularea are loc prin semnarea unui armistițiu sau a unui tratat de pace”, scrie pe Wikipedia.

Ce vor alege cei de la PNL Neamț lăsați baltă și de Orban, și de Leoreanu e greu de anticipat, deoarece nu putem presupune că au un plan coerent sau o strategie de luptă, ci doar o agățare de o promisiune neonorată a lui Orban. Normal în politică ar fi să se predea și să facă pace cu Cozmanciuc. Bărbătește ar fi să își mențină poziția până la ”martirizare”. Inteligent ar fi să îl oblige pe Orban să își respecte promisiunea. Greșit ar fi să nu facă nimic, ci să se complacă în aceeași situație ambiguă.

Iosub Robert

 
2 comentarii la “La PNL Neamț a venit vremea capitulării sau…

  1. HORCIU DANIEL

    Este pacat, se vede nu numai in presa ca politicul din judet se ” jecmeneste” se ” oase jumulite” se ” tot….” pentru puterea lor ! A carui putere ? VA INTREB? NOI PRIMARII , NOI PRIMARIILE CARE AVEM MAI PUTIN CU CEL PUTIN 35 % BANI PENTRU INVESTITII !!!!!! CE AR TREBUI SA FACEM ? CREDETI CA LA SAVINESTI MAI POATE VENI CINEVA CU LOZINCI ? PARCA AVEM ALEGERI EUROPARLAMENTARE !!!! CAUTATI NE !!!!

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *