Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
duminică 17 februarie 2019
  • :
  • :

De ieri s-a distrus echilibrul politic în România. Klaus Iohannis s-a predat în fața PSD

Ieri, președintele României, Klaus Iohannis a revenit asupra deciziei de a nu o demite pe Kovesi și a decis revocarea șefei DNA.

Ce scuze are președintele și cu ce scuze va veni propaganda lui nu mai interesează pe nimeni. Scuzele sunt doar circumstanțe. Fapta e faptă. Președintele a cedat în fața PSD.

De azi înainte PSD a înțeles că dacă poate determina demiterea șefei DNA, poate face orice altceva dorește. Că se va opune președintele modificării codului penal sau va fi împotriva a altceva este fix nimic. Dacă nu a putut să blocheze demiterea lui Kovesi nu va putea bloca absolut nimic din ce va mai vrea să facă PSD-ul.

De azi PSD are puterea absolută, iar istoria a dovedit că puterea absolută corupe absolut. Lipsa unei opoziții reale și a unui președinte care să lupte până la capăt și să fie dispus să sacrifice tot pentru a rămâne vertical va duce România într-o zonă cu un partid unic, lucru distructiv pentru orice concept de democrație.

Subsemnatul, persoana care a promovat programul de guvernare PSD, nu vreau să fiu ipocrit, ci doar mă declar îngrijorat de faptul că un partid, oricare ar fi acela, PSD, PNL, PDL etc. a ajuns să nu mai aibă o opoziție politică eficientă și poate face absolut orice vrea. Noroc de cercurile de interese, stat paralel, servicii, societate civilă sau cine o mai fi și cum s-o mai chema că formează cât de cât o opoziție sau, mai corect spus, o rezistență anti-sistem, căci  Iohannis și PNL formează orice numai o opoziție nu. Au un comportament de parcă ar fi toți cumpărați sau șantajabili.

PSD-ul nu poate fi acuzat decât de ceea ce face el. De faptul că este lăsat să facă este vinovată opoziția și președintele Klaus Iohannis, iar gestul de ieri a demobilizat masiv susținătorii opoziției deoarece Kovesi nu e doar o persoană, e un simbol, e steagul de luptă cu care defilau Iohannis și opoziția, iar atunci când renunți la simbolul luptei înseamnă că te-ai predat.

De acum înainte, toți cei care sunt contra PSD trebuie să întoarcă armele și să forțeze opoziția să se reinventeze. De acum lupta nu mai e cu PSD-ul, ci cu opoziția care dacă nu se va apuca de treabă la alegerile viitoare PSD-ul va lua 80%. Deci, atenție, haștagiști, hateri, rezistenți, anti ciuma roșie și ”să vină DNA să vă ia”, de azi treceți la ”jos Iohannis”, ”jos Orban, corupții și șantajabilii din PNL”.

I.R.
Un comentariu la “De ieri s-a distrus echilibrul politic în România. Klaus Iohannis s-a predat în fața PSD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *