,,CUNOAŞTE ŞI PROTEJEAZĂ PATRIMONIUL CULTURAL NAŢIONAL”

0

Ieri, la Școala Gimnazială nr. 2 din Piatra Neamț a avut loc ultima întâlnire cu elevii în cadrul unui proiect național pentru cunoașterea și protejarea patrimoniului cultural.

În cursul acestei luni, ofițerul specializat din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Neamț s-a întâlnit cu peste 1000 de elevi, pentru a desfăşura activităţi în cadrul proiectului educaţional naţional „Cunoaşte şi protejează patrimoniul cultural naţional”.

Proiectul educaţional național “CUNOAŞTE ŞI PROTEJEAZĂ PATRIMONIUL CULTURAL NAŢIONAL!”, aflat la a IV-a ediţie este inițiat și susținut de Fundaţia Collegium XXI în parteneriat cu Inspectoratul General al Poliției Române.

Anul acesta au fost cuprinşi în activităţile de informare peste 1000 de elevi din cadrul școlilor generale din localitățile Piatra Neamț, Agapia, Crăcăoani, Bălțătești și a liceelor din orașul Târgu Neamț.

Prezentările au fost susţinute de ofițerul specializat în   prevenirea şi combaterea infracţionalităţii pe linia patrimoniului cultural național din cadrul Serviciului  de  Investigaţii  Criminale  Neamț.  Ca  element  de  noutate,  față  de edițiile anterioare ale acestui proiect, este faptul că unitățile școlare au fost selectate din mediile rurale ce prezintă un patrimoniu arhitectural autentic, tocmai pentru a se conștientiza valoarea acestor elemente de interes național.

Județul Neamț se clasează printre județele cu cei mai mulți elevi incluși în acest proiect, alături de județele Hunedoara, Cluj și Sibiu.

Cea mai mare întrunire a fost găzduită de Casa Culturii Ion Creangă din Târgu Neamț, unde peste 400 de elevi au fost informați despre rolul pe care patrimoniul cultural naţional îl deține în identitatea poporului român.

Ofițerul de poliție şi-a susţinut informaţiile prezentate, cu imagini și materiale video, pentru conștientizarea valorii bunurilor cultural mobile/imobile și  perpetuarea  tradițiilor  și  elementelor  de  cultură  material   autentică,  în detrimentul elementelor de import, ce nu ne caracterizează ca popor.

Totodată, în cadrul prelegerilor susținute de polițist privind specificul patrimoniului cultural , cunoașterea, necesitatea protejării și valorificării lui, atât elevii cât și cadrele didactice au manifestat un real interes pentru aceste subiecte, ceea ce ne dă convingerea că implicare fiecăruia dintre noi va proteja și perpetua patrimoniul lăsat cu sfințenie de urmașii noștri.

În cadrul acestor întruniri și la finalul activităților, cei prezenți au primit diplome de participare şi recompense din partea Fundaţiei Collegium XXI.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate