Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
miercuri 16 ianuarie 2019
  • :
  • :

„Culori în luna mai“, expoziție în tehnica pointilistă, la Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“

Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț invită publicul să viziteze expoziția de pictură și desen intitulată „Culori în luna mai“, expusă în Sala Cupola până pe data de 22 mai 2018.

Expoziția este organizată în cadrul parteneriatului dintre Biblioteca Județeană și Școala Gimnazială Nr. 2 Piatra Neamț, reunind lucrări realizate în tehnica pointilistă de elevii claselor a V-a, sub coordonarea doamnei profesoare Elena Ispas.

Pointilismul este o tehnică modernă, introdusă în pictură la sfârșitul secolului al XIX-lea, care scoate în evidență esența lucrării, prin anumite centre de interes, sugerând, în același timp, efemerul. Prin abordarea diverselor tehnici de exprimare artistică urmărim dezvoltarea creativității copiilor și facilitarea adaptării acestora la cerințele și rigorile societății actuale“, a explicat prof. Elena Ispas.

Vernisajul expoziției va avea loc luni, 21 mai 2018, la ora 17.30, în Sala Cupola a bibliotecii, iar prezentarea va fi făcută de prof. dr. Gheorghe Cuciureanu.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *