Colegiul de Informatică și-a deschis ușa și inima pentru copiii Centrului de Zi

Colegiul Național de Informatică Piatra Neamț și-a deschis larg ușile vineri, 4 decembrie, pentru 24 de copii, beneficiari ai Centrului de Zi Piatra-Neamț, care au fost invitați la masă. Pentru al patrulea an consecutiv, elevii de la CNI oferă bucurii de suflet copiilor mai puțini norocoși din cadrul Centrului de Zi din subordinea DGASPC Neamț.a
În cadrul acestui parteneriat, toți cei 24 de copii ai Centrului sunt invitați de elevi la o masă caldă la finalul căreia primesc și daruri oferite din suflet. Anul acesta întâlnirea a fost stabilită pentru vineri, 4 decembrie, la ora 12.00, pentru ca aceasta să aibă loc în ajun de Moș Nicolae. Colegiul le asigură oaspeților lor o masă de prânz deosebită, în compania elevilor și cadrelor didactice și, la rândul lor, copiii din centru le vor răsplăti generozitatea cu cântece, dansuri dar și cu obiecte și decorațiuni lucrate de ei. Colaborarea s-a născut la inițiativa reputatei unități de învățământ pietrene care și-a dorit astfel să facă o bucurie copiilor aflați în situații dificile.
„Acest parteneriat este unul de suflet, plin de emoție și de generozitate motiv pentru care le suntem foarte recunoscători elevilor și conducerii Colegiului Național de Informatică. Aceste întâlniri sunt dovada că educația nu constă doar în a performa în domeniul științelor, ci și în acumularea unor experiențe de viață care pot transforma tinerii în oameni mai buni și mai sensibili. Pentru beneficiarii centrului nostru vizita, devenită tradiție de acum, este nu doar o bucurie ci și un prilej de a socializa și de a cunoaște adolescenți ce le pot fi oricând modele“, a spus Cristina Păvăluță, directorul DGASPC Neamț.
Centrul de Zi Piatra-Neamț are scopul de a preveni abandonul și instituționalizarea copiilor prin oferirea pe timpul zilei a unor servicii precum îngrijire, educație, recreere, consiliere, etc. Practic, beneficiarii sunt copii proveniți din familii ce traversează o perioadă de criză și care, din motive independente de voința lor, nu pot asigura corespunzător dezvoltarea fizică ori morală a acestora. Copiii primesc două mese pe zi, rechizite, medicamente pentru situații de urgență, ajutor la lecții, dar și socializează, se recreează, sunt ajutați să își formeze deprinderi igienico-sanitare și de viață sănătoase și primesc sfaturi referitoare la orientarea lor școlară și profesională.

- Apreciază pagina -

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate