Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
vineri 16 noiembrie 2018
  • :
  • :

Artistul plastic Radu Cristian Macavei expune miercuri, 15 noiembrie, la Galeria „Lascăr Vorel”

Uniunea Artiştilor Plastici – Filiala Neamţ şi Complexul Muzeal Judeţean Neamţ vă invită la vernisajul expoziţiei artistului plastic Radu Cristian Macavei, care va avea loc la Galeria „Lascăr Vorel”, miercuri, 15 noiembrie 2017, ora 17:00.
Expoziția denumită Peregrinări va fi prezentată de scriitorul Emil Nicolae.

Radu Cristian Macavei s-a născut la  14 septembrie 1965, în Iași. La vârsta de zece ani începe studiul artelor frumoase la Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” ( Iași), pentru ca apoi, între1985 – 1989, să  își continue studiile la Facultatea de Arte Plastice – Secţia pictură, din cadrul  Universității de Arte “George Enescu”, clasa profesor Dan Hatmanu. Între anii 1989  – 1991, activează ca  designer ceramist la Sighișoara, apoi ca tehnoredactor și grafician la ziarele ”Gazeta de Botoșani” și ”Deșteptarea ” Bacău.
În perioada 1991 – 2006, locuiește in Atena, unde colaborează cu diferite edituri, realizând ilustrații de carte şi predând cursuri de pictură și desen. Colaborează cu mai multe galerii de artă de stat și particulare din Grecia și din Europa.

Din 2006 și până în prezent colaborează cu o serie de asociații și fundații culturale din România și din străinătate, participând la diverse manifestări artistice și proiecte culturale.

Experienţa sa artistică cuprinde expozitii personale în Iași (2006), Grasse – Franța (2005), Atena – Grecia (2004), Chaidari-Grecia (2003), Patra- Grecia (2002), Rafina – Grecia (2000), Syros- Grecia (1999). A participat la peste treizeci de expoziții de grup, atât în România, cât și în străinătate, obținând  şi două premii internaționale, ambele în Italia: 1999 – Premiul al II – lea “Masks in Venice” Art Addiction Gallery şi 1998 – Diploma of Excellence – “Annuale Autunnale di Venezia”.  Lucrările sale se află în colecții particulare în Grecia, SUA, Franța, Italia, Belgia.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *