Ansamblul folcloric „SEMENICUL” din Reşiţa

0

Ansamblul folcloric „Semenicul” a fost înfiinţat în 1969, fiind una dintre cele mai longevive formaţii de acest fel din ţară. Primul său dirijor a fost Nicolae Purdelea, iar primul coregraf, Ioan Munteanu. Ansamblul activează, în prezent, de sub egida Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Caraş-Severin. Directorul artistic al Ansamblului este prof. Gheorghe Ţunea, coregrafia este semnată de maestrul Nistor Ghimboaşă, iar conducerea muzicală este asigurată de dirijorul Petrică Viţa.

Are în componenţa sa un grup de dansatori, o formaţie de instrumentişti şi solişti vocali care, împreună, îşi pun talentul lor în slujba artei populare, ducând mai departe ştafeta străvechi lor tradiţii ale cântecului şi jocului popular. Membrii Ansamblului sunt, în marea lor majoritate, tineri şi tinere de diferite profesii, care-şi consacră cu pasiune timpul liber pregătind şi prezentând spectacole de o înaltă ţinută artistică.

Ansamblul folcloric „Semenicul” s-a dovedit a fi, de-a lungul celor patruzeci şi cinci de ani de activitate, un mesager autentic al spiritualităţii româneşti peste „fruntariile” ţării, stârnind uimire şi încântare pe scenele din Europa şi Asia. În aproape o jumătate de secol, „Semenicul” a devenit o adevărată fereastră larg deschisă către lumină, culoare şi frumos, dar, mai ales, către inimile oamenilor.

semenicul-resita

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate