Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
luni 18 iunie 2018
  • :
  • :

Adunarea Generală a Baroului Neamț a reunit la Piatra-Neamț avocați din tot județul

avocatiVineri, 17 martie, avocații din județul Neamț s-au întrunit într-o Adunare Generală anuală la Piatra-Neamț, prezidată de Consiliul Baroului Neamț.  O dată pe an, toți avocații din județul Neamț se întrunesc în această Adunare Generală, prilej cu care se discută bunele și relele de peste an și se aprobă bugetul pe anul viitor. Adunarea de la Neamț din acest an este premergătoare Congresului Național al Avocaților, care are și o temă specială, „Avocatul și accesul la justiție”. Cu prilejul acestei adunari, s-au ales cei doi membri ai Baroului Neamț care vor participa la Congresul Național de săptămâna viitoare din capitală.

În cadrul întrunirii, decanul Baroului Neamț, domnul Ioan Chelaru, a prezentat raportul de activitate de peste an, menționând aspectele pozitive semnalate în activitatea avocaților nemțeni, dar și unele neajunsuri.

Anul care s-a scurs de la ultima noastră întâlnire este o dovadă a rezistenței profesiei noastre. Să nu ne temem să apărăm importanța profesiei de avocat nici în fața clientului, nici în fața magistratului. Criza permanentă în care am fost obligați să ne desfășurăm activitatea nu ne-a luat luciul profesiei. Mesajul meu este simplu: Avocatul este aici să rămână. Avocatul nemțean nu a fost niciodată dispus să cedeze.  Baroul Neamț are 292 de avocați înscriși care se confruntă cu probleme dificile pentru asigurarea dreptului la existență profesională pe bază de onorarii. Mulți dintre ei aleg să fie suspendați din exercițiul profesiei la cerere. În prezent în Barou figurează 62 de avocați suspendați.”, a punctat în deschiderea ședinței decanul Ioan Chelaru.

Pe parcursul sesiunii au luat cuvântul o parte din avocații care fac parte din Consiliul Baroului Neamț, prezentând aspecte legate de profesia pe care o exercită și o serie de informări și precizări destinate colegilor din barou.

Mai multe detalii în materialul video.


Consiliul Baroului Neamț

Galerie foto Adunarea Generală a Avocaților din Baroul Neamț, 17.03.2017
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *