Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
marți 25 septembrie 2018
  • :
  • :

Actorul Vasile Muraru își serbează astăzi ziua de naștere

Astăzi, 14 noiembrie, este ziua de naștere a lui Vasile Muraru, unul dintre actorii celebri ai comediei românești.

Îndrăgitul actor s-a născut la 14 noiembrie 1956, în satul Doina, lângă Piatra-Neamț. Timp de 30 de ani, a format un cuplu de senzaţie pe scenă alături de colegul şi prietenul său, regretatul actor de comedie, Nae Lăzărescu. Cei doi au descreţit frunţile a milioane de români cu cupletele lor.

„Până în liceu nu am părăsit oraşul. Când m-am dus la oraş, dădeam ‘bună ziua’ la toată lumea pe stradă. (…) Plecam cu vaca la muncile câmpului şi îmi desfăşuram şi lectura. Tata era şef de fermă, iar mama era bucătăreasă la o creşă.  Ai mei mă pregăteau pentru agricultură, nu aveau încredere că dintr-un ţărănuş poţi să ajungi artist. În adolescenţă imitam actorii. Nu puteau profesorii să ţină orele dacă răspundeam ca Amza Pellea sau Toma Caragiu.

În anul trei de facultate m-am căsătorit. Iniţial, i-am spus soţiei că sunt student la construcţii ca să nu o sperii. De atunci am căutat cât am putut să fiu cu familia. Şi când mergeam în turnee, veneam acasă după spectacole”,  povestește Vasile Muraru pentru presa națională.

A doua încercare de a fi admis la Facultatea de Teatru s-a petrecut peste un an, când seriosul tânăr Vasile s-a prezentat în faţa comisiei compuse din mari actori cu texte de Marin Sorescu, de Anton Pann şi din monologul „La cireşi”. Vasile Muraru i-a atras atenţia lui Dem Rădulescu, care l-a primit în clasa sa. În timpul facultăţii, Vasile Muraru s-a căsătorit cu Marinela, viitor medic, care i-a dăruti doi copii, Sânziana şi Costin. Vasile Muraru spune că, încă din copilărie, îi placea să faca glume şi să imite marii actori de la acea vreme. În timpul facultăţii, sub îndrumarea lui Dem Rădulescu, a deprins tainele actoriei. 

De-a lungul carierei sale a apărut într-o mulţime de filme, dar  spectacolele de comedie puse în scenă împreună cu prietenul său Nae Lăzărescu sunt cele mai memorabile.

Cei doi actori s-au cunoscut pe când lucrau la Teatrul de revista „Constantin Tănase”. Cei doi au jucat împreună până la moartea lui Nae Lăzărescu în 2013.

Printre filmele sale de succes în care a jucat Vasile Muraru se numără De ce trag clopotele, Mitica? (1981), Melodii la Costinesti (1982), Miss Litoral (1990), Liceenii în alerta (1993), Si totul era nimic (2006), Cea mai fericita fata din lume (2009), Poker (2010) şi Ultimul Corupt din Romania (2012).

 
47 comentarii la “Actorul Vasile Muraru își serbează astăzi ziua de naștere

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *