1677 de cereri depuse la Primaria municipiului Piatra-Neamt pentru ajutoarele pentru incalzirea locuinte

0

Cetăţenii din Municipiul P.Neamt au inceput depunerea din data de 10 octombrie 2014 a cererilor si declaratiilor pentru acordarea ajutoarelor pentru încălzire a locuintei in sezonul rece 2014-2015. Fata de anul trecut Primăria Piatra Neamt a demarat deja distribuirea formularelor/declarațiilor pe proprie răspundere pentru acordarea acestui sprijin financiar din data 8.10.2014.
La aceasta data sunt inregistrate un numar de astfel 1677 de cereri şi declaraţii pe propria răspundere privind acordarea ajutoarelor pentru incalzirea locuintei astfel:
-1218 de cereri şi declaraţii pe propria răspundere privind acordarea ajutoarelor pentru incalzirea locuintei cu gaze naturale;
-141 de cereri şi declaraţii pe propria răspundere privind acordarea ajutoarelor pentru incalzirea locuintei cu energie electrica;
-318 de cereri şi declaraţii pe propria răspundere privind acordarea ajutoarelor pentru incalzirea locuintei cu lemne.
In cazul solicitarii ajutoarelor pentru energie electrica, anchetele sociale se efectueaza obligatoriu pentru toate situatiile, in termen de 15 zile lucratoare de la data inregistrarii cererii, in vederea verificarii sistemului de incalzire utilizat. In cazul de fata asistentii sociali din cadrul Serviciului Protectie Sociala au efectuat 40 de anchete sociale la domiciliu beneficiarilor.

In sezonul 2013-2014 s-au acordat un numar de 5554 de ajutoare pentru incalzirea locuintei cu gaze naturale, energie electrica, energie termica in sistem centralizat si lemne.
Ajutoarele pentru incalzire se acordă pe bază de cerere şi declaraţie pe propria răspundere privind componenţa familiei şi veniturile acesteia, precum şi bunurile mobile şi imobile deţinute.
CEREREA SI DECLARATIA PE PROPIA RASPUNDERE PENTRU ACORDAREA AJUTORULUI LA INCALZIREA LOCUINTEI TREBUIE SA CONTINA URMATOARELE DOCUMENTE:
1. Documentele de stare civila pentru toti membrii familiei, care locuiesc in fapt la adresa de domiciliu mentionata pe cerere(carti de identitate sau certificate de nastere, pentru membrii familiei care au pana in 14 ani)
2. Dovada veniturilor membrilor familiei:
Adeverinta de salariat, cu ultimul salar net/cupon de pensie/cupon alocatie de stat/cupon indemnizatie pentru cresterea copilului/cupon somaj/cupon indemnizatie pentru persoane cu handicap/alocatie de intretinere/extras de cont pentru luna anterioara datei depunerii cererii.
Pentru persoanele care realizeaza venituri din A.F.,P.F.,I.I.,I.F.,S.R.L., este necesara o adeverinta de venit eliberata de Administratia Judeteana a Finantelor Publice Neamt ;
1. Pentru persoanele care nu detin locuinta in proprietate: contractul de inchiriere/ contractul de comodat;
2. adeverinta eliberata de catre Directia de Taxe si Impozite privind bunurile detinute.
3. Copie xerox dupa factura emisa de Eon Gaz/Eon Electrica, in functie de sursa de incalzire.
Cererea si declaratia pe propria raspundere insotita de documentele mai sus mentionate se depun la PRIMARIA PIATRA NEAMT, Directia de Asistenta Sociala, cam. 20.

Consumatorii care utilizeaza pentru incalzirea locuintei:
2. gaze naturale, energie electrica, lemne, carbuni, combustibili petrolieri beneficiaza de ajutor lunar pentru incalzirea locuintei , in situatia in care venitul net mediu lunar pe membru de familie este cuprins intre 0 si 615 lei in cazul familiilor si persoanelor singure
1. Ajutorul lunar pentru incalzirea locuintei cu gaze naturale este cuprins intre 20 si 262 lei;
Ajutorul lunar pentru incalzirea locuintei cu lemne, carbuni, combustibili petrolieri, este cuprins intre 16 si 54 lei;
2. Ajutorul lunar pentru incalzirea locuintei cu energie electrica, este cuprins intre 48 si 240 lei.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate