”Ziua porților deschise” la Colegiul Național ”Petru Rareș” din Piatra-Neamț

0

Colegiul Național „Petru Rareș” din Piatra-Neamț a devenit joi, 18 mai,  preț de câteva ore, neîncăpător.  Sute de elevi de gimnaziu au participat la ziua porților deschise, pentru a fi informați în legătură cu atuurile pe care această unitate de învățământ le are.

„Organizăm astăzi, 18 mai,  ”Ziua porților deschise”. Ne deschidem practic porțile către copiii de clasa VIII-a din Piatra-Neamț, deoarece vrem ca cei care își doresc să învețe în această unitate școlară să cunoască dotările de care dispunem, poziționarea claselor, dar și să interacționeze cu elevii noștri. De aceea, vizitarea școlii este organizată de către elevi voluntari din cadrul colegiului.”  a declarat Loredana Mitrea, unul dintre profesorii organizatori ai evenimentului.

În curtea interioară a colegiului  au fost organizate ateliere în cadrul cărora elevii voluntari de la Rareș au împărtășit colegilor mai mici din experiența lor.

Atmosfera de aici este una deosebită, iar fiecare profesor știe să pună problema astfel încât să poți înțelege materia, chiar dacă îți place sau nu.  De asemenea, se desfășoară multe proiecte: avem trupă de teatru, există ziarul școlii.”  a menționat Ioana Chelmuș

Colegiul Național „Petru Rareș” este într-o continuă dezvoltare. Suntem  încurajați să ne exprimăm, să venim cu idei de proiecte. a spus și Lăcătușu Karina.

În cabinetul de astronomie am întâlnit-o pe Flavia Pascal,  eleva medaliată cu aur la Olimpiada Națională de Astronomie și Astrofizică și cooptată în lotul lărgit pentru competiția internațională. „Este liceul meu de suflet și aș îndemna pe oricine să vină să studieze aici”, a menționat Flavia Pascal.

Totodată, despre rezultatul obținut la Olimpiada Națională, Flavia a declarat că a fost oarecum o surpriză. „ Nu mă așteptam să intru în lotul lărgit și sper în continuare să obțin un loc cât mai bun la selecția pentru lotul restrâns pentru participarea la internațională” a mai spus Flavia.

După ce au vizitat  întreaga clădire micii oaspeți au fost invitați în sala de festivități. Aici cadrele didactice ale instituției gazdă le-au explicat de ce Colegiul Național „Petru Rareș” poate fi o alegere potrivită.

„De câțiva ani avem posibilitatea să-i învățăm astronomie și astrofizică pe copiii doritori. Suntem singura școală din județul Neamț dotată cu telescoape și lunete. La Rareș, toate disciplinele sunt importante. De asemenea, suntem unica școală din municipiul Piatra-Neamț care organizează ansamblu sportiv după orele de curs. Astfel, copiii pasionați, doritori de a face parte din echipa de baschet sau de volei a liceului au alocate câte două ore pe zi pentru antrenamente, pentru a participa la competițiile care au loc la nivel de municipiu.”,  a declarat Grigoruță Oniciuc, directorul Colegiului Național „Petru Rareș” din Piatra-Neamț.

Atât elevii de la Colegiul Național „Petru Rareș” din Piatra-Neamț, cât şi cei veniţi în vizită s-au simţit excelent, fiind foarte încântaţi de modul în care a fost organizată întâlnirea.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate