Ziua Marinei Române, sărbătorită cu fast în portul turistic Bicaz

Duminică, 15 august 2018, portul Bicaz a fost înțesat de lume. Oameni veniți din toate regiunile țării, au asistat la un program extrem de bine pregătit, în cinstea marinarilor. În fiecare an, cu ocazia Zilei Marinei, au loc activități deosebite, însă în acest an, evenimentul a fost unul dintre cele mai reușite. La deschiderea Zilei Marinei a participat prefectul județului Neamț, doamna Daniela Soroceanu, reprezentanți ai Consiliului Județean, domnul Ion Asaftei și nu în ultimul rând, primarul orașului Bicaz, domnul Nicolae Sălăgean.

S‑a oficiat o slujbă religioasă, s‑a intonat imnul de stat al României și s‑au scufundat coroane de flori în memoria marinarilor căzuți la datorie. Apoi a avut loc defilarea Zeului Neptun, urmată de o serie de concursuri și obiceiuri, în cadrul cărora, tinerii s‑au distrat pe cinste.
Programul a ținut până când s‑a înserat, spectacolele folclorice, discoteca în aer liber nu au lăsat cetățenii să plece, mai ales că ziua s‑a încheiat cu un spectacol de artificii pe luciul de apă.

Ziua de 15 august este o zi cu dublă semnificație pentru noi românii, deoarece prăznuim Adormirea Maicii Domnului și, în același timp, serbăm Ziua Marinei Române. Am avut deosebita plăcere să particip, în portul Bicaz, alături de primarul Nicolae Sălăgean și de reprezentanții Consiliului Județean, la deschiderea Zilelor Marinei.
Cu acest prilej, doresc să le transmit tuturor celor prezenți, cât și marinarilor, familiilor lor, multă sănătate, bucurii și numai realizări. Fie că Sfânta Fecioară Maria, protectoarea marinarilor români, să vă insoțească și să vă ocrotească!”, a declarat prefectul județului Neamț, Daniela Soroceanu.

Felicitări Primăriei Bicaz pentru organizarea unui eveniment deosebit, a 58 ‑ a ediție a Zilei Marinei, desfășurată în acest an, în cadrul zilelor Bicazului.

Sursa:  Institutia Prefectului Judetul Neamt, Facebook

- Apreciază pagina -

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate