Ziua Europeană a Justiției, sărbătorită în mod inedit de liceeni ai Colegiului Național „Petru Rareș”

0

Liceenii de la Colegiul Național „Petru Rareș” au petrecut vineri, 25 octombrie, momente captivante în sediul Judecătoriei Piatra-Neamț și al Tribunalului Neamț, profitând de faptul că acestea și-au deschis porțile către vizitatori.

Cu ocazia Zilei Europene a Justiției Civile, tinerii aflați la vârsta deciziilor privind viitorul profesional au avut ocazia să cunoască rutina zilnică a celor două instituții și să interacționeze cu judecători, avocați, procurori, grefieri aflați chiar în exercițiul funcțiunii. 

Elevii s-au arătat interesați de pașii pe care i-ar avea de parcurs pentru o carieră de succes în domeniul justiției, de terminologia specifică acestui domeniu de activitate sau de experiența concretă din sala de judecată și au obținut aceste informații de la profesioniști ai justiției nemțene: judecător Melania Carmen Isopescu, judecător Iulia Emilia Apostol, judecător Constantin Magdalina, grefier Mirela Rengheș.

La finalul vizitei, tinerii au mărturisit că în acest fel și-au îmbogățit cunoștințele juridice și au aflat detalii importante ale profesiilor pe  care ar dori să le practice în viitor, confirmând utilitatea momentelor de interacțiune directă din instituțiile de justiție. 

  • Informații furnizate de Mitrea Loredana, prof. la Colegiul Național „Petru Rareș”

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate