Zimbru surprins la păscut cu… vacile [FOTO]

0

Un zimbru aflat în libertate în Parcul Natural Vânători-Neamț s-a supărat de turmă și a plecat de acasă. A fost surprins în urmă cu scurt timp între Ocea și Boiștea, pe un teren agricol, în compania unor… vaci:

Cel mai probabil este vorba despre un mascul solitar, fără elemente de identificare.

Din 2012, zimbrii aflați în libertate se tot se mișcă, își extind arealul și se comportă ca orice alt animal sălbatic, nu sunt priponiți. Într-adevăr, până acum nu au mai apărut acolo, în Grumăzești sau Boiștea. S-o fi rătăcit, e și sezon de împerechere. Mai mult ca sigur e vorba despre un mascul, care e solitar. Turmele sunt în continuare în pădure„, ne-a precizat Sebastian Cătănoiu, directorul Administrației Parcului Natural Vânători-Neamț.

Zimbrul cu pricina a ieșit, așadar, din raza Parcului, și se află într-un alt fond cinegetic. Există o lege a vânătorii, care prevede că jandarmii ar fi abilitați să se ocupe în astfel de situații. Probabil nu v-a fi cazul de isterie colectivă sau de pagube.

Câtă vreme nu deranjează și se menține distanța, poate deveni chiar și o atracție.

Sursa: ZiarTarguNeamt.RO

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate