Zimbru filmat în munții înzăpeziții ai Parcului Vânători Neamț

1

Un zimbru mascul troienit de ninsorile recente a fost surprins în imagini, undeva în zona montană din Parcul Natural Vânători Neamț. Masculul tânăr este unul născut în libertate și imaginile demonstrează că în pădure este locul ideal pentru aceste mamifere. Frumoasele imagini au fost filmate de Răzvan Deju, specialistul parcului în științele vieții.

Zimbru troienit de ninsorile recente în Parcul Natural Vânători Neamț din cadrul Romsilva

Imagini superbe cu un zimbru mascul troienit de ninsorile recente din zona montană din Parcul Natural Vanatori Neamt.Masculul tânăr este unul născut în libertate, imaginile dovedind că s-a adaptat perfect în libertate, inclusiv condițiilor de iarnă 😊Frumoasele imagini au fost filmate de colegul nostru Răzvan Deju, specialistul parcului în științele vieții.Timp de două secole, zimbrii au dispărut din fauna României, până în 1958, când au fost aduse în țară câteva exemplare. În urmă cu șase ani, specialiștii Romsilva din cadrul Parcului Natural Vânători Neamț au eliberat primele exemplare în natură, iar în prezent, numărul zimbrilor liberi a crescut la 38 de exemplare, inclusiv 14 născuți în libertate. Turmele de zimbri liberi și-au extins arealul la câteva zeci de mii de hectare. În semilibertate se află alte 13 exemplare de zimbru și 3 viței născuți anul trecut, iar în captivitate alte 7 exemplare. Specialiștii Romsilva eliberează noi exemplare de zimbru în fiecare an, în urma unui proces îndelungat de selecție și acomodare.Parcul Natural Vânători Neamț este singurul loc din Europa în care există concomitent zimbri în libertate, semilibertate și în captivitate, parcul fiind introdus în prestigiosul ”Top 100 de destinații sustenabile”, clasament internațional realizat de experți internaționali în turism sustenabil.Parcul Natural Vânători Neamț, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și natural administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, este situat în nordul județului Neamț. Se întinde pe o suprafață de 30.818 hectare, din care 26.190 de hectare păduri, pe versanul estic al Munților Stânișoarei și Subcarpații Neamțului, acoperind bazinul Ozanei și al Cracăului. Regia Națională a #Pădurilor – #Romsilva administrează trei nuclee de zimbri, la #Bucșani #Hațeg și #VânătoriNeamț cu un efectiv total de peste o sută de exemplare. Credit video: Razvan-Florian Deju, Parcul Natural Vânători Neamț***** European Bison in snow in Vânători Neamț Nature Park, in #Romania. European Bison was reintroduced in Romania in 1958 and six years ago, the first Europen Bisons were released in nature at Vânători Park Natural Park. At this moment there are 36 European Bisons at large, including 12 born free. National Forest Administration – Romsilva manages three European Bison cores, at Bucșani, Hațeg and Vânători Neamț, with more than 100 European Bisons. #DezvoltareDurabilă #AriiProtejate #ConteazăPentruViitor #Păduri #Silvicultură #România #Natură #Forests #Bison #EuropeanBison #wildlife

Gepostet von Regia Nationala a Padurilor – Romsilva am Mittwoch, 21. November 2018

Timp de două secole, zimbrii au dispărut din fauna României, până în 1958, când au fost aduse în țară câteva exemplare.

În urmă cu șase ani, specialiștii Romsilva din cadrul Parcului Natural Vânători Neamț au eliberat primele exemplare în natură, iar în prezent, numărul zimbrilor liberi a crescut la 38 de exemplare, inclusiv 14 născuți în libertate.

Turmele de zimbri liberi și-au extins arealul la câteva zeci de mii de hectare. În semilibertate se află alte 13 exemplare de zimbru și 3 viței născuți anul trecut, iar în captivitate alte 7 exemplare.

Specialiștii Romsilva eliberează noi exemplare de zimbru în fiecare an, în urma unui proces îndelungat de selecție și acomodare.

Parcul Natural Vânători Neamț este singurul loc din Europa în care există concomitent zimbri în libertate, semilibertate și în captivitate, parcul fiind introdus în prestigiosul ”Top 100 de destinații sustenabile”, clasament internațional realizat de experți internaționali în turism sustenabil.

Parcul Natural Vânători Neamț, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și natural administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, este situat în nordul județului Neamț. Se întinde pe o suprafață de 30.818 hectare, din care 26.190 de hectare păduri, pe versanul estic al Munților Stânișoarei și Subcarpații Neamțului, acoperind bazinul Ozanei și al Cracăului.

Regia Națională a #Pădurilor – #Romsilva administrează trei nuclee de zimbri, la #Bucșani #Hațeg și #VânătoriNeamț cu un efectiv total de peste o sută de exemplare.

 

 

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
 1. mickey999 spune

  Zimbru? Asta e bizon, draga.
  Au lina grozava.

  Palariile Stetson se fac din lina lor….si nu tre’ sa ii omori pentru asta .
  Doar sa-i tunzi !

  🙂 🙂

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate