Zilele medicale nemțene – Siguranța alimentației

0

Joi, la ora 17, în cadrul sălii de conferință a Hotelului Central Plaza, a avut loc deschiderea oficială a celei de-a zecea ediții a Zilelor medicale nemțene ce au ca temă siguranța alimentației.

La conferința organizată de COLEGIUL MEDICILOR – FILIALA NEAMȚ pe tema siguranței alimentației au participat numeroase persoane, printre care se remarcă nume importante din domeniul medical și administația locală precum: subprefectul Gheorghe Nicolae, vicepreşedinta CJ Emilia Arcan, primarul orașului Dragoş Chitic, dr. Victor Eşanu (chirurg generalist și preşedintele Camerei Federative a Sindicatelor Medicilor din România), dr. Dan Morenciu (directorul DSP Neamţ), Radu Firăstrău (directorul CAS Neamţ), prof. dr. Mariana Graur (Clinica de Diabet – UMF „Gr.T.Popa” Iași), şi ÎPS Ioachim Băcăuanul, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului.

Preşedintele Camerei Federative a Sindicatelor Medicilor din România, Victor Eşanu, în cadrul discursului său a atras un semnal de alarmă asupra condițiilor de muncă și salarizarea medicilor. Acesta este de părere că doar sindicalismul reprezintă o soluție de viitor în vederea rezolvării acestor mari probleme.

Radu Eugen Firăstrău, directorul CAS Neamţ, ne atrage atenția asupra faptului că de la 1 mai noile carduri de sănătate vor deveni obligatorii și indispensabile tuturor asiguraților care vor să beneficieze de serviciile Casei de Asigurări de Sănătate.

Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, ÎPS Ioachim Băcăuanul, a vorbit despre hrana trupului și hrana sufletului și ne-a delectat și încântat cu câteva cuvinte de duh relatate din vasta experiență de viață a Preasfinției sale.

„Instituția Prefectului a fost deosebit de onorată de invitație și sper să ne întâlnim sănătoși și la următoarea ediție”, a afirmat subprefectul Gheorghe Nicolae, în cadrul mesajului său de deschidere. Evenimentul continuă și în cursul următoarelor două zile. Vom reveni cu detalii.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate