ZILELE CLASEI DE ACTORIE, ediţia a II-a – video

1

Între 4 şi 6 decembrie, Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ a organizat cea de a doua ediţie a ZILELOR CLASEI DE ACTORIE. Timp de trei zile sala Teatrului de joacă de la Biblioteca judeţeană „G.T. Kirileanu” a fost în stăpânirea celor mici. Actori şi public, provenind deopotrivă de la clasele Şcolilor nr. 4, 6, 8, 10 şi 11, precum şi de la Colegiul Economic din Piatra-Neamţ, s-au bucurat împreună, lăsându-se purtaţi timp de câteva zeci de minute pe aleile Zeiţei Thalia.
Statistic, cele trei zile de teatru juvenil au numărat cincizeci de interpreţi şi peste o mie de spectatori. Pe scenă s-au jucat piese precum „Excursie buclucaşă”, după Oana Secară, „În ţara lui Mură-n Gură”, după Nina Cassian, „Cântecul vieţii”, după G.M. Zamfirescu, „Duş nervos”, după Vladimir Helmis.
Repertoriul, unul divers ca subiect, a cuprins piese aşa zise „de joacă”, aşa cum a fost cazul cu sceneta de improvizaţie „La poliţie”, dar şi abordări ale unor teme serioase, precum cea a consumului de droguri în licee. Pe cei mari, piesa „Familie, iubire, prafuri”, de Maria Hibovschi, i-a pus serios ăe gânduri. Ceea ce autoarea, împreună cu elevii ei de la cursul de actorie, au şi urmărit.


aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
  1. MIHAIL-SORIN GAIDAU spune

    FELICITARI!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate