Zile de sărbătoare la Mănăstirea Văratec

0

Pelerinii sunt așteptați în 15 şi 16 august 2015 la Mănăstirea Văratec din judeţul Neamţ pentru a participa la sfintele slujbe dedicate hramului acestei aşezări monahale.images
În prima zi de sărbătoare va fi cinstită Maica Domnului, care ocroteşte biserica mare a aşezării monahale, iar a doua zi va fi serbat Sfântul Cuvios Iosif de la Văratec, cel dintâi duhovnic al mănăstirii şi unul dintre ctitorii acestei vetre monastice.
În 14 august 2015, la ora 13:30, se va oficia Slujba Vecerniei, iar apoi se vor scoate în procesiune moaştele Sfântului Cuvios Iosif de la Văratec şi copia icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului – Povăţuitoarea de la Mănăstirea Vatopedu din Sfântul Munte Athos. Tot în aceeaşi zi, de la ora 18:30, se va sluji Utrenia şi Prohodul Maicii Domnului.
Sâmbătă, 15 august 2015, de la ora 9:30, IPS Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, alături de un sobor de preoţi şi diaconi, va săvârşi Sfânta Liturghie.
Duminică, 16 august 2015, de la ora 8:00, se va oficia Acatistul Sfântului Cuvios Iosif, iar de la ora 9:00, Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iaşilor şi Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei va săvârşi Sfânta Liturghie.
Duminică seara pelerinii sunt aşteptaţi la Slujba de Priveghere a Sfântului Cuvios Iosif de la Văratic. Slujba de Priveghere va închide cele două zile de sărbătoare.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate