Zidurile Cetății Neamț, apărate de infiltrațiile de apă

0

Presedintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, anunță că au fost începute demersurile necesare implementării unui proiect prin care vor fi remediate deficiențele existente în prezent la nivelul zidurilor și al spațiilor expoziționale de la Cetatea Neamț, astfel încât aceasta să se păstreze în cele mai bune condiții.

Acest obiectiv de patrimoniu merită toată atenția, pentru că este un monument extrem de important din trecutul poporului nostru, dar s-a dovedit de-a lungul anilor și un punct de atracție pentru turiștii din țară și străinătate. Din acest motiv consider că trebuie înlăturată orice problemă care ar putea să îi reducă din potențialul cultural și istoric. Intervențiile vor avea drept scop stoparea infiltrațiilor și eliminarea umidității din ziduri, astfel încât să fie oprite procesele de degradare ale materialelor structurale și de finisaj, refacerea teraselor, creșterea accesibilității monumentului în ceea ce privește infrastructura fizică și creșterea siguranței vizitatorilor, prin dezvoltarea de soluții arhitecturale adecvate – parapet, căi de evacuare; creșterea suprafeței destinate spațiilor muzeale și reamenajarea circuitelor de vizitare. Cetatea Neamț este o construcție care datează în ținutul nostru de 7 secole și trebuie cu orice preț să o păstrăm în cele mai bune condiții, pentru a se bucura de această avuție arhitecturală și istorică multe generații viitoare și turiști din lumea largă!”, este mesajul transmis de Ionel Arsene.

Citiți și Proiecte importante, aprobate în prima ședință ordinară a Consiliului Județean

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate