Zeci de certificate de handicap date la Neamț peste capul comisiei de încadrare în grad de handicap

2

În județul Neamș există zeci de oameni încadrați în grad de handicap prin intermediul unor instanțe de judecată. Cum a funcționat totul? Simplu.

Comisia de încadrare în grad de handicap care este subordonata CJ Neamț și funcționeaza la DGASCP nu oferea gradul de handicap celor care nu întruneau condițiile pentru a obține acest statut. Bine instruiți, unii dintre cei care nu primeau pe calea normală statutul de persoană cu handicap și apoi veniturile lunare ce decurg din această stare, mergeau și dădeau în judecată comisia. Ca prin minune, din partea DGASCP nu se prezenta nimeni la proces și nici din partea CJ Neamț, așa că cel care deschidea procesul zicea ce voia, aducea ce acte voia și de pe unde voia și la final instanța dădea câștig de cauză neavând nimic din partea reclamatului care să contrazică ce zice reclamantul. Astfel, s-au obținut zeci de certificate de încadrare în grad de handicap, deși comisia de încadrare în gard de handicap s-a opus.

Câți dintre cei care au devenit posesori ai certificatelor de handicap prin această metodă și iau bani nemeritați în fiecare lună e greu de spus. E vorba de zeci de procese pierdute și la care DGASCP și CJ Neamț nu a trimis niciun jurist să spună două cuvinte.

De asemenea, e foarte greu de revizuit cazurile pentru că orice ai revizui ele nu erau de încadrare în grad de handicap de la bun început și nu vor fi majoritatea nici la o reevaluare, dar e o decizie definitivă de la instanță că sunt cu handicap. O șmecherie greu de demontat, dar care stoarce lunar o mulțime de bani de la buget. O șmecherie despre care nimeni nu vrea să vorbească, dar din păcate ea există.

Am ridicat această problemă la colegiul prefectural și am observat că cei care fac plățile către persoanele cu handicap nici nu știau că sunt zeci de oameni încadrați în grad de handicap, nu de comisie, cum spune legea, ci de instanțe de judecată.

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
2 Comentarii
  1. Gabriel Mihail spune

    O noua metoda de furt legal din banul public. Tipic romanesc.

  2. Ovesea Nicolai spune

    Pai sa nu ne miram-marota falsilor handicapati scoasa pe tapet si rostogolita public in presa la tv si pe FB periodic incepand de dupa1995-2000 oridecate ori ne cerem drepturile si ne plaingem justificat de indemnizatiile modice side pensiile mizere si prefigureaza restraingerea brumei de drepturi prin aberatiile din viitoarea lege a pensiilor legate nu doar de viitoarea formula de calcul,ci si de stagiile pentru pensiile de invaliditate cel scriptic,cel virtual,de pensia minima etc etc🤔😢 -cuum insa toti tac inclusiv ONGurile zise Nationale si cum deja ne sant public ostili si decidentii politici,si lideri de mari confedereatii sau sindicate,sa nu ne miram ca ne pierdem treptat bruma de drepturica viata noastra si asagrea devine de nesuportat

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate