Zăpada căzută în zona montană a județului Neamț a depășit toate prognozele

0

Cantitățile de precipitații, sub formă de zăpadă, căzute în zona montană a județului Neamț, au depășit practic toate prognozele .

Conform Salvamont Neamț, stratul de zăpadă din Stațiunea Durău măsoară aproximativ 40 cm, iar în zona înaltă peste 70 cm.

Stratul de zăpadă din Stațiunea Durău măsoară aproximativ 40 cm, iar în zona înaltă peste 70 cm. Ninsorile vor continua până în dimineața zilei de 21 noiembrie . Imediat după stabilizarea situației, specialiști din cadrul serviciului vor inspecta, ca de fiecare dată în situații similare, traseele de acces spre Vf. Toaca și Cabana Dochia în vederea stabilirii gradului de risc și eventual necesitatea închiderii unor trasee . Se va monta și sectorul de plasă de protecție, iar traseul de acces (cel mai sigur și mai facil) Izvorul Muntelui Curmătura Lutul Roșu -Dochia va fi deviat ca în fiecare an, în porțiunea terminală pentru a se evita Jgheabul Dochiei, care este predispus la avalanșe.”,  a transmis Salvamont Neamț.

Până la finalizarera acestor operațiuni menite să prevină accidentele montane și să crească gradul de siguranță al traseelor turistice , accesul spre zona înaltă este nerecomandat .

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate