Zâmbete pe feţele copiilor de la Şcoala nr.5, din Piatra Neamţ

0

Angajaţii GSK România au pus zâmbete pe feţele copiilor de la Şcoala nr.5, din Piatra Neamţ

  • Angajaţii GSK din România şi din toată lumea îşi dedică o zi lucrătoare pe an acţiunilor de voluntariat, în cadrul Orange Day”, eveniment aflat la a treia ediţie;
  • Anul acesta, angajaţii din România ai GSK şi-au dedicat ziua de voluntariat copiilor, lucrând alături de partenerii de la Salvaţi Copiii România şi de United Way România pentru a aduce un zâmbet pe chipurile micuţilor.

 


Angajaţii GlaxoSmithKline (GSK) România şi ai GlaxoSmithKline Consumer Healthcare din Piatra Neamţ au participat, în perioada 27 iunie – 8 iulie, la  “Orange Day”, eveniment anual dedicat voluntariatului, cu ocazia căruia reprezentanţii GSK se implică în sprijinirea comunităţilor locale care au nevoie de ajutor.

În colaborare cu Salvaţi Copiii România, echipa de voluntari ai GSK din Piatra Neamţ au mers la Şcoala cu clasele. I-VIII nr.5, unde copiii din medii defavorizate participă la activităţi educaţionale menite să-i ajute la şcoală. Voluntarii le-au povestit celor mici despre importanţa unei igiene corecte şi i-au implicat pe aceştia în jocuri educaţionale prin care au învăţat despre periajul corect al dinţilor şi despre alte obiceiuri sănătoase. Copiii din centru au fost implicaţi apoi în diferite jocuri recreative, ei întrecându-se în desene pe astfalt sau acţiuni sportive .

În total, angajaţii GSK s-au implicat în acţiuni de voluntariat în 23 de centre educaţionale şi gradiniţe din ţară, ajutând astfel aproape 400 de copii. Acţiunile desfăşurate de angajaţii GSK fac parte din preocuparea constantă a companiei farmaceutice pentru sănătatea mamei şi a copiilor, dar şi pentru a aduce beneficii reale comunităţilor din România care au nevoie de ajutor.

“Copiii din centrele noastre din toată ţara au fost foarte receptivi la activităţile derulate. Ei sunt întotdeauna dornici să înveţe lucruri noi, să fie expuşi unor experienţe noi şi să fie ajutaţi astfel încât să poată face faţă cu bine activităţilor şcolare. Cu mult suflet, voluntarii au reuşit să-i atragă pe copii în activităţi educaţionale diverse, dar să-i şi recreeze, mergând cu ei în locuri în care, în general, aceşti copii nu ajung. Filmul sau teatrul n reprezintă ceva ce copiii din mediile defavorizate să întâlnească foarte des şi a fost o surpriză foarte plăcută pentru ei această experienţă”, a declarat Liliana Bibac, coordonatorul evenimentului din partea Salvaţi Copiii România.


Voluntarii GSK au participat la astfel de acţiuni în cadrul grădiniţelor estivale sau ale centrelor educaţionale Salvaţi Copiii România din Bucureşti, Bacău, Brăila, Buzău, Braşov, Cluj Napoca, Craiova, Constanţa, Galaţi, Iaşi, Piatra Neamţ, Piteşti, Slatina, Ploieşti, Sibiu, Suceava, Târgu Mureş şi Timişoara, precum şi alături de United Way România, în Cluj Napoca şi Bucureşti.

Angajaţii GSK au reuşit să  aducă multă fericire pe chipurile unor copii care de prea multe ori nu se pot bucura de copilărie din cauza grijilor zilnice şi situaţiei materiale precare cu care se confruntă ei şi familiile lor.“Este al treilea an consecutiv în care participăm la acţiuni de voluntariat în cadrul Orange Day, o zi plătită de companie, în întreaga lume şi inclusiv în România, în care angajaţii GSK se dedică voluntariatului. Ne-am implicat din tot sufletul în proiectele desfăşurate în Bucureşti şi în 17 localităţi din ţară şi suntem fericiţi că am reuşit să aducem zâmbete pe feţele a aproape 400 de copii, alături de partenerii noştri, Salvaţi Copiii România şi United Way România, cu atât mai mult cu cât una dintre preocupările principale ale GSK în România vizează sănătatea mamei şi a copilului”, a spus Andreia Cucu, PR&Comunication Manager GSK România

În cadrul ediţiei anterioare a Orange Day, din 2010, angajaţii GSK au reamenajat grădina de 10 hectare a Spitalului de Ortopedie, Traumatisme şi Recuperări din Eforie Sud. În 2009, angajaţii companiei farmaceutice s-au implicat în acţiuni de donare de sânge, dar şi în acţiuni administrative la Hospice Casa Speranţei din Braşov, care are nevoie permanent de fonduri pentru îngrijirea pacienţilor cu boli terminale şi a copiilor cu speranţă limitată de viaţă.


Mai mult, în cadrul preocupării constante pentru sănătatea mamei şi a copilului, GSK derulează în România, alături de Salvaţi Copiii şi cu sprijinul Ministerului Sănătăţii, proiectul “Fiecare copil contează”, un amplu program de reducere a mortalităţii în rândul copiilor sub 5 ani. În acelaşi timp, angajaţii GSK sunt contribuitori constanţi la campaniile de strângeri de fonduri ale United Way, prin care mii de români – copii, bătrâni, persoane fără adăpost sau cu dizabilităţi – au fost ajutaţi să ducă o viaţă mai bună.

GlaxoSmithKline –  una dintre cele mai mari companii farmaceutice din lume, al cărei portofoliu are la bază o substanţială activitate de cercetare şi dezvoltare. GlaxoSmithKline se dedică imbunătăţirii calităţii vieţii oamenilor, ajutându-i să realizeze mai multe, să se simtă mai bine şi să trăiască mai mult.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate