Zaharul brun sub lupa A.N.P.C.P.P.S.Romania – InfoCons

0

Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons a realizat un studiu pe etichetele produselor tip zahar brun/ zahar brut ce se regasesc pe piata din Romania.

brunIn cadrul studiului au fost analizate 15 produse de tip zahar brun/zahar brut, achizitionate in mod aleatoriu si anonim de catre voluntarii Asociatiei Nationale pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons din supermarket-urile din Bucuresti, in luna Decembrie 2014.

Producatorii/ Distribuitorii care au fost analizati in cadrul studiului sunt urmatorii: Agrana Romania S.A., Europro Import House S.R.L., Radix S.R.L., Distins Distribution S.R.L., S.C. Carrefour Romania S.A., S.C. Mega Image S.R.L.

Din cele 15 produse studiate un procent de 13.3% reprezinta zaharul brut si 86.7% zaharul brun.

In cadrul studiului a reiesit faptul ca unul dintre produsele analizate nu are specificat pe ambalaj aditivii alimentari (E-uri-le), valoarea energetica, proteinele si carbohidranti.

  • 60% din produsele analizate au mentionat pe eticheta valoarea carbohidratilor, acestia sunt in valoare de minim 97.7g si maxim 100g.

  • Niciunul dintre produsele analizate nu contine E-uri.

  • 53,3% din totalul produselor analizate au specificat pe ambalaj valoarea proteinelor raportat la 100 g, acestea variaza intre 0g si 0.5g.

  • 93,3% au specificat pe ambalaj valoarea energetica situata in intervalul 391- 406 kcal/100g.

  • 40% din totalul produselor analizate au specificat pe eticheta ingredientele.

Studiul face parte dintr-un proiect de monitorizare a produselor si serviciilor comercializate pe piata romaneasca, derulat de Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania –  A.N.P.C.P.P.S.Romania – InfoCons in cadrul consortiului I.C.R.T. –  International Consumer Research&Testing pentru  produse si servicii la standarde europene, pentru ca alegerea cetateanului consumator sa fie facuta in cunostinta de cauza.

Rezultatele integrale ale studiului pot fi accesate aici: http://www.teste-comparative.ro/stiri/0/135-Studiul-asupra-zaharului-brun-de-pe-piata-romaneasca.html

Despre: Asociația Națională pentru Protecția Consumatorilor și Promovarea Programelor și Strategiilor din România – InfoCons (www.protectia-consumatorilor.ro ), unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federatiei Asociațiilor de Consumatori.

Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!

A.N.P.C.P.P.S.Romania

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate