„Wolfgang”, un spectacol marca Radu Afrim, pe scena Teatrului Tineretului din Piatra-Neamţ

Vineri, 30 iunie, la Teatrul Tineretului din Piatra-Neamţ a avut loc avanpremiera spectacolului „Wolfgang”, în regia lui Radu Afrim, după un text scris de Yannis Mavritsakis.
Apreciatul regizor a montat în orașul de sub poalele Pietricicăi un spectacol răscolitor şi incitant, reuşind şi de această dată să pună publicul pe gânduri. Totul fiind dublat de o scenografie și o muzică impecabilă.

Spectacolul „Wolfgang” este cel de-al patrulea pe care Radu Afrim îl pune în scenă la Teatrul Tineretului din Piatra-Neamț. Aici a mai regizat „Ocean café”(2000), „Povestiri despre nebunia (noastră) cea de toate zilele” (2007) și „Herr Paul (2009).

R: Cum a fost lucrul cu actorii Teatrului Tineretului? 

Regizorul Radu Afrim: Am găsit niște actori foarte disciplinați, cu dorința de a face treabă și de a se face iubiți pe plan local. Lucrul cel mai important pentru mine este, dincolo de regizorii care vin, de succese, de titlurile care se pun, ca actorii tineri care joacă aici să fie iubiți și cunoscuți. Sunt niște tineri extrem de talentați, care s-au dăruit în totalitate acestui proiect la care s-a lucrat intens timp de șapte săptămâni. 

R: Care ar fi, în câteva cuvinte, mesajul acestui spectacol?

Radu Afrim/ sursa foto: Uniter

Regizorul Radu Afrim: Un mesaj ar fi acela că trăim într-o societate destul de bulversată, în care lipsa de educație poate produce adevărate catastrofe. Acest spectacol ne arată cât de fragili suntem, dar vorbește și despre captivitate, care nu e neapărat un beci, un portbagaj, ci poate fi propria familie, propriul oraș, țara, cu care dezvolți o relație de dragoste și ură. Care sunt limitele suportabilității noastre și dacă nu cumva în loc să ne salvăm preferam o coabitare nocivă. E de ajuns să ne gândim câte femei din societatea noastră sunt văzute de către soții lor ca niște prizoniere în <celula familiei>. Este o poveste în care se regăsesc multe mesaje și care vorbește fiecăruia despre ceva. Când lucrez la un spectacol de tipul acesta mă interesează foarte mult povestea, iar uneori mesajele le descopăr împreună cu publicul, la sfârșit. Pentru mine este un miracol să descopăr un mesaj, prefer să citesc mai degrabă despre ce s-a înțeles, decât să zic foarte multe. Pot să vă mai spun doar atât: spectatorul va pleca acasă cu foarte multe întrebări.

R: Cum vi s-a părut publicul din Piatra-Neamț, ca reacție?

Regizorul Radu Afrim: Publicul venit la avanpremieră a fost excepțional, foarte atent, iar pentru cei care au lucrat la acest spectacol a fost un câștig imens. E greu să intuiești ce se află în sufletul spectatorului. Dar precizez încă o dată, publicul a fost foarte atent, iar reacția la final a fost nemaipomenită. Sper ca acest spectacol de teatru să aibă viață lungă.

*Sala Mare a Teatrului Tineretului a fost plină ochi, publicul savurând și aplaudând la scenă deschisă spectacolul. 

Din distribuție fac parte actorii: Cătălina Bălălău, Florin Hriţcu, Andrei Merchea- Zapotoţki, Mircea Postelnicu, Loredana Grigoriu, Emanuel Becheru, Cristina Mihăilescu, Valentin Florea şi Sabina Brânduşe.

Premiera spectacolului „Wolfgang” va avea loc vineri, 8 septembrie, când sunteți așteptați să-i vedeți pe acești minunați actori în niște roluri consistente, de excepție.

 

- Apreciază pagina -

1 Comentariu
  1. Ana spune

    Cum se numeste melodia de la finalul spectacolului?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate