Weekend cu multiple accidente montane: salvamontiștii nemțeni au fost solicitați la 11 intervenții – 3 cazuri GRAVE (IMAGINI)

0

Bilanțul intervențiilor salvamontiștilor nemțeni din weekendul trecut:

Primul sfârșit de săptămână cu iarnă autentică a umplut la refuz stațiunile montane și cabanele din Ceahlău. Bucuria zăpezii a însemnat din păcate nu mai puțin de 11 intervenții din care 7 cazuri asistate constând în traumatisme diverse dar și 3 cazuri grave care au fost transportate și predate serviciilor de ambulanță /SMURD, a transmis Salvamont Neamț.

Tot Salvamont Neamț a transmis și următoarea avertizare:

AVERTIZARE! În masivul Ceahlău și în toata zona montană a Județului Neamț continuă să ningă, stratul de zăpadă depașind pe alocuri 50 cm. Ninsorile vor continua până miercuri sau joi iar temperaturile prognozate vor coborî în jurul valorilor de -22 grade, temperaturile resimțite în vânt fiind considerabil mult mai scăzute.

In urmatoarele patru zile drumețiile montane nu sunt recomandate, traseele montane fiind greu accesibile iar riscul de hipotermie extrem de mare. Spre sfârșitul săptămânii vom reveni cu un comunicat referitor la starea traseelor, la traseele considerate sigure și la eventualul risc de avalanșă pe anumite zone.

Traseele Cascada Duruitoarea – Piciorul Schiop- Dochia și Izvorul Muntelui – Poiana Maicilor – Ocolașul Mic – Cabana Dochia sunt închise /nerecomandate traficului turistic.

Fiți responsabili pe munte! Nu porniți la drum înainte de a vă informa cu privire la condițiile meteo, echipați-vă corespunzător și respectați regulile care se impun pe un traseu montan în condiții de iarnă!

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate