Week-end inflacarat la propriu pentru pompierii nemteni

0

Incendiu în municipiul Piatra Neamţ

(27.07.2012)


La ora 02.20, Detaşamentul de Pompieri Piatra Neamţ a fost alertat şi a intervenit cu 5 subofiţeri şi o autospecială pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit în grădina unei gospodării (aparţinând lui Sergiu L.) situată pe strada Dimitrie Bolintineanu din municipiul Piatra Neamţ.

Incendiul a fost provocat prin folosirea intenţionată a sursei de aprindere. Au fost incendiate deşeuri de cauciuc (anvelope) în apropierea unui buldoexcavator. Au ars 3 cauciucuri şi 6 metri pătraţi de vegetaţie uscată. S-au deteriorat circa 2 metri pătraţi din vopseaua utilajului şi circa 10 metri liniari din instalaţia electrică a acestuia.

Incendiu în municipiul Piatra Neamţ

(27.07.2012)

La ora 03.48, pompierii militari pietreni au fost alertaţi şi au intervenit cu 4 subofiţeri şi o autospecială pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la vegetaţia uscată de pe un teren viran din zona străzii Dimitrie Bolintineanu din municipiul Piatra Neamţ.

Incendiul a fost provocat prin folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a-l genera. Au ars 150 de metri pătraţi de vegetaţie uscată.

Incendiu în comuna Tazlău

(27.07.2012)

La ora 09.18, pompierii militari pietreni au fost alertaţi şi au intervenit cu 15 subofiţeri şi 2 autospeciale pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit într-o zonă de litieră din localitatea Tazlău.

Incendiul a fost cauzat de utilizarea focului deschis în spaţii deschise. Au ars circa 2 hectare de litieră, vegetaţie uscată şi copaci doborâţi (vechi). Pompierii militari au fost sprijiniţi de 60 de lucrători din Ocoalele Silvice Tazlău, Vaduri şi Gârcina, 6 voluntari din cadrul SVSU Tazlău şi 15 cetăţeni din localitate. Având în vedere accesul extrem de dificil în zona producerii incendiului, forţele de intervenţie au utilizat 3 TAF-uri, 2 motofierăstraie, o motopompă transportabilă, saci şi sticle din plastic pentru transportul apei.

Zona a fost supravegheată şi pe parcursul zilei de sâmbătă cu 11 subofiţeri şi un autocamion, sprijiniţi de lucrători ai Direcţiei Silvice şi voluntari din cadrul SVSU Tazlău.

În ziua de duminică, în jurul orei 12.10, pompierii militari pietreni au fost solicitaţi din nou şi au intervenit cu 10 subofiţeri şi o autospecială pentru stingerea unui incendiu izbucnit în comuna Tazlău, în vecinătatea zonei afectate de incendiul din ziua de vineri. Au ars circa 0,4 hectare de vegetaţie, litieră şi copaci doborâţi. Pentru lichidarea incendiului, pompierii militari au fost sprijiniţi de 2 voluntari din localitate, 20 de lucrători ai Direcţiei Silvice şi 6 cetăţeni. S-a realizat un dispozitiv de stingere din furtunuri alimentate cu ajutorul unei motopompe transportabile dintr-un bazin de 1000 de litri de apă. S-au mai utilizat 2 TAF-uri şi 2 motofierăstraie.

Incendiu în comuna Piatra Şoimului

(27.07.2012)

La ora 11.55, pompierii militari pietreni au fost alertaţi şi au intervenit cu 4 subofiţeri şi o autospecială pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit la vegetaţia uscată de pe un teren aparţinând lui Ioan A., din localitatea Neguleşti, comuna Piatra Şoimului.

Incendiul a fost cauzat de utilizarea focului deschis în spaţii deschise (proprietarul a dat foc vegetaţiei uscate de pe terenul proprietate personală). Au ars circa 0.3 hectare de vegetaţie uscată. Pompierii militari au fost sprijiniţi de voluntari din cadrul SVSU Piatra Şoimului şi angajaţi ai Direcţiei Silvice deoarece terenul pe care se manifesta incendiul se afla la doar 10 metri de fondul forestier, existând un risc ridicat de propagare a flăcărilor la pădure.

Incendiu în comuna Pipirig

(27.07.2012)

La ora 14.09, Detaşamentul de Pompieri Târgu Neamţ a fost alertat şi a intervenit cu un ofiţer, 4 subofiţeri şi o autospecială pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit într-o anexă din gospodăria lui Victor P., din satul Stânca, comuna Pipirig.

Incendiul a fost cauzat de jarul provenit de la o ţigară nestinsă aruncată neglijent. Au ars: anexa de locuit pe o suprafaţă de 9 metri pătraţi (construită din lemn cu acoperiş din şindrilă şi plăci de azbociment), un dulap, un pat, o masă, 2 scaune, articole de îmbrăcăminte şi documente. La intervenţie a participat şi SVSU Pipirig cu 2 voluntari şi o autospecială.

Incendiu în municipiul Piatra Neamţ

(27.07.2012)

La ora 14.44, pompierii militari pietreni au fost alertaţi şi au intervenit cu 4 subofiţeri şi o autospecială pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit la vegetaţia uscată de pe un teren din zona străzii Gheorghe Doja din municipiul Piatra Neamţ.

Incendiul a fost cauzat de focul deschis în spaţii deschise. Au ars circa 800 de metri pătraţi de vegetaţie uscată.

Incendiu în municipiul Roman

(27.07.2012)

La ora 15.26, pompierii militari romaşcani au fost alertaţi şi au intervenit cu 3 subofiţeri şi o autospecială pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit la vegetaţia uscată de pe un teren din zona străzii Fabricii din municipiul Roman.

Incendiul a fost cauzat de utilizarea focului deschis în spaţii deschise. Au ars circa 200 de metri pătraţi de vegetaţie uscată.

Incendiu în comuna Petricani

(27.07.2012)

La ora 22.07, Detaşamentul de Pompieri Târgu Neamţ a fost alertat şi a intervenit cu un ofiţer, 5 subofiţeri şi o autospecială pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit la acoperişul unei locuinţe (aparţinând lui Ioan N.) din satul Ţolici, comuna Petricani.

Au ars circa 40 de metri pătraţi din acoperişul locuinţei, confecţionat din asterială de scândură şi învelitoare din azbociment. Incendiul a fost cauzat de un scurtcircuit produs la un cablu electric defect.

Incendiu în comuna Gârcina

(28.07.2012)

La ora 02.30, pompierii militari pietreni au fost alertaţi şi au intervenit cu 13 subofiţeri şi 3 autospeciale pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit într-o magazie din gospodăria Elenei B., din satul Cuiejdi, comuna Gârcina.

În momentul sosirii forţelor de intervenţie la faţa locului, incendiul se manifesta cu violenţă atât la anexele gospodăreşti cât şi la locuinţa compusă din parter şi mansardă. Au ars: mansarda casei construită din plăci OSB şi placată cu polistiren (pe o suprafaţă de 100 de metri pătraţi); acoperişul construit din asterială de lemn pe o suprafaţă de 140 de metri pătraţi; planşeul parterului construit din bârme, şipcă de lemn şi plăci din rigips pe o suprafaţă de 80 de metri pătraţi; circa 100 de metri pătraţi din izolaţia de polistiren a pereţilor exteriori ai locuinţe; instalaţia termică şi tabloul de comandă al acesteia. A mai ars o anexă, cu suprafaţa de 16 metri pătraţi, construită din lemn cu lambriu din PVC şi acoperiş din scândură şi tablă. Flăcările au afectat şi o fereastră şi 2 metri pătraţi din acoperişul unei case bătrâneşti amplasată în curte. S-au degradat 140 de metri pătraţi de tablă din componenţa acoperişului, 2 uşi metalice şi 20 de metri pătraţi din planşeul parterul locuinţei.

Incendiul s-a propagat şi la anexele din gospodăria vecină unde a afectat 6 metri pătraţi de şindrilă şi 5 metri pătraţi de scândură (din componenţa acoperişului adăpostului pentru animale), un depozit pentru porumb cu suprafaţa de 5 metri pătraţi şi un metru cub de lemne de foc.

Cauza probabilă a producerii acestui incendiu este în curs de stabilire

Incendiu în municipiul Roman

(28.07.2012)

La ora 11.08, pompierii militari romaşcani au fost alertaţi şi au intervenit cu 5 subofiţeri şi o autospecială pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit pe un teren viran din zona străzii Islazului din municipiul Roman.

Au ars circa 50 de kilograme de deşeuri din cauciuc. Incendiul a fost provocat prin folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a-l genera.

Incendii în comuna Horia

(28.07.2012)

La ora 13.30, pompierii militari romaşcani au fost alertaţi şi s-au deplasat în localitatea Horia pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la vegetaţia uscată de pe un islazul localităţii. Flăcările, provocate de jarul unei ţigări nestinse aruncate neglijent, au afectat circa 500 de metri pătraţi de vegetaţie uscată.

În jurul orei 13.50, după ce au lichidat incendiul de pe islaz, echipajul a fost direcţionat spre o altă zonă din localitatea Horia (în zona drumului E 85, km 324) pentru lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscată. Incendiul, produs din aceeaşi cauză, a afectat o suprafaţă de 3000 de metri pătraţi de vegetaţie uscată.

Incendiu în comuna Icuşeşti

(28.07.2012)

La ora 14.42, pompierii militari romaşcani au intervenit cu 5 subofiţeri şi o autospecială pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit la vegetaţie uscată dintr-o lizieră de salcâm aflată în satul Mesteacăn, comuna Icuşeşti.

A ars vegetaţia uscată din liziera de salcâmi pe o suprafaţă de 6000 de metri pătraţi. Incendiul a fost cauzat de utilizarea focului deschis în spaţii deschise.

Incendiu în municipiul Piatra Neamţ

(29.07.2012)

La ora 11.22, pompierii militari pietreni au fost alertaţi şi au intervenit cu 4 subofiţeri şi o autospecială pentru localizarea şi stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată produs pe un teren viran din zona străzii Petru Movilă din municipiul Piatra Neamţ.

Au ars circa 200 de metri pătraţi de vegetaţie uscată, incendiul fiind cauzat de utilizarea focului deschis în spaţii deschise.

Incendiu în comuna Ion Creangă

(29.07.2012)

La ora 11.33, Detaşamentul de Pompieri roman au fost alertaţi şi au intervenit cu  4 subofiţeri şi o autospecială pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit la vegetaţia uscată dintr-o livadă aparţinând unei societăţi agricole din satul Stejaru, comuna Ion Creangă.

Incendiul a fost cauzat de utilizare focului deschis în spaţii deschise. Au ars circa 10.000 de metri pătraţi de vegetaţie uscată din livadă şi s-a deteriorat coronamentul pomilor fructiferi (pruni), din cauza temperaturilor ridicate degajate prin ardere. La intervenţie au participat şi 2 voluntari din cadrul SVSU Ion Creangă cu o cisternă cu 10 tone de apă şi 7 cetăţeni din zonă.

Incendiu în municipiul Roman

(29.07.2012)

La ora 13.31, pompierii romaşcani au fost alertaţi din nou şi au intervenit cu 3 subofiţeri şi o autospecială pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetaţia uscată de pe un teren din municipiul Roman.

Au ars circa 500 de metri pătraţi de vegetaţie uscată de pe un teren din apropierea râului Moldova. Incendiul a fost cauzat de jarul provenit de la o ţigară nestinsă aruncată neglijent.

Incendiu în municipiul Piatra Neamţ

(29.07.2012)

La ora 14.47, pompierii militari pietreni au fost alertaţi şi au intervenit cu 5 subofiţeri şi o autospecială pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la vegetaţia uscată de pe un teren din zona cartierului Sarata din municipiului Piatra Neamţ.

Incendiul, cauzat de jarul provenit de la o ţigară nestinsă, se manifesta cu violenţă şi a afectat 1500 de metri pătraţi de vegetaţie uscată.

Incendiu în municipiul Roman

(29.07.2012)

La ora 17.31, Detaşamentul de Pompieri Roman a fost alertat şi a intervenit cu 3 subofiţeri şi o autospecială pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit la vegetaţia uscată de pe un teren din zona arterei ocolitoare a municipiului Roman.

Incendiul, cauzat de jarul provenit de la o ţigară nestinsă, a afectat circa 150 de metri pătraţi de vegetaţie uscată.

Incendiu în comuna Gâdinţi

(29.07.2012)

La ora 17.42, pompierii militari romaşcani au fost alertaţi şi au intervenit cu 3 subofiţeri şi o autospecială pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la vegetaţia uscată de pe un teren din localitatea Gâdinţi.

Incendiul a fost provocat de jarul unei ţigări nestinse aruncate neglijent. A ars un hectar de vegetaţie uscată, lăstăriş şi mărăciniş. La intervenţie au participat şi 6 voluntari din cadrul SVSU Gâdinţi.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate