Vrei să păstrezi frumusețea hainelor tale pentru mult timp? Află ce trebuie să presupună îngrijirea lor!

0

Îngrijirea hainelor trebuie să fie o prioritate pentru oricine, deoarece, cu cât le păstrezi mai bine, cu atât vor rezista mai mult și nu va fi nevoie să cheltui sume importante în mod periodic pentru înlocuirea garderobei uzate.

Piesele confecționate din materiale de calitate sunt realizate pentru a fi purtate ani de zile, fără a fi necesară achiziționarea unora noi la intervale scurte de timp. Totuși, dacă nu respecți indicațiile oferite de producători în ceea ce privește spălarea și uscarea sau nu le aranjezi în dulap într-un mod care să nu le deterioreze, nu își vor menține aspectul deosebit care te-a convins să le cumperi.

Iată cum trebuie să ai grijă de hainele în care ai investit de-a lungul timpului, pentru a te bucura de ele cât mai mult:

Curățarea

Dacă până acum spălai hainele la mașină, fără să le sortezi în prealabil, trebuie să renunți la acest obicei dăunător atunci când vine vorba de țesăturile sensibile și nu numai. Cel mai bine este să ai mai multe coșuri de rufe, pentru a le separa pe cele albe de cele colorate, precum și pe cele fine de materialele dure, cum sunt blugii. De asemenea, lenjeria intimă, mai ales cea din dantelă, este delicată, așa că necesită o curățare individuală și ușoară, uneori, chiar manuală. Reține și faptul că îmbrăcămintea nu trebuie amestecată cu prosoape sau cearceafuri de pat.

Este recomandat să speli hainele întoarse pe dos, să alegi cei mai buni detergenți, în funcție de sensibilitate, și să ții cont de indicațiile de pe etichete.

Călcarea

Pentru acest pas, trebuie să te asiguri că ai un electrocasnic de calitate, așa că verifică modelele de fiare de călcat la prețuri accesibile și alege-l pe cel care ți se potrivește. 

Funcția pentru aburi este esențială, deoarece îndepărtează cu ușurință chiar și cele mai dificile cute, iar anumite materiale sintetice nu pot fi călcate decât în acest fel. Nu insista foarte mult pe o porțiune, deoarece riști să arzi țesătura, chiar dacă fierul este unul performant.

Depozitarea

Modul în care depozitezi hainele este foarte important, dacă vrei să nu se șifoneze excesiv sau să se deterioreze materialele. De exemplu, anumite piese, cum sunt puloverele și tricourile delicate, vor forma anumite cute, dacă le ții mult timp pe umerașe.

Pe lângă faptul că trebuie să îți păstrezi garderoba într-o stare impecabilă, dacă ai un dressing ordonat, îți va fi mult mai ușor să găsești exact piesele pe care le dorești și vei ști mereu ce lucruri ai, fără să mai ajungi în situația în care să cumperi îmbrăcăminte inutilă, pe care o rătăcești prin sertare.

O astfel de organizare eficientă nu este simplu de realizat. De aceea, te poți inspira din metodele de împăturire a rufelor, recomandate de specialiști, în așa fel încât să câștigi mai mult spațiu liber și să ai totul la îndemână.

Așadar, întreținerea hainelor pentru a te bucura de ele cât mai mult, necesită destul de mult efort și timp dedicat acestei activități, dar avantajele obținute te vor convinge că merită osteneala.

Sursa foto: storyblocks.com

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate