Votul mixt la parlamentare, o noua teapa trasa romanilor si politicienilor locali de catre smecherii de la centru

0

Grupurile parlamentare au adoptat, prin consens, un sistem de vot, o propunere de sistem de vot mixt: jumatate dintre colegii sa fie votate uninominal majoritar si jumatate sa fie votate pe o lista de compensare.
Mai pe intelesul tuturor, in curand va iesi o noua lege despre votul la parlamentare, lege aprobata de toti politicienii din USL si PDL. Noua lege spune ca se vor reduce numarul de colegii la jumatate, iar cei alesi in colegii vor fi alesi in baza unui vot uninominal, iar pe langa acestia va aparea o lista cu cealalta jumatate de parlamentari, dar aceasta lista nu va fi votata separat, ci la un loc cu uninominalele, in asa fel incat politicienii fara nici o sansa, dar numiti pe criterii financiare sau de alta natura sa isi gaseasca si ei un loc caldut in parlament.
Nu ma sperie foarte tare faptul ca jumatate din parlamentari nu vor fi alesi uninominal, ci la gramada, si poate 99% dintre ei isi vor cumpara locurile, ci ma ingrijoreaza faptul ca aceasta idee este agreeata prin consens, deci si puterea, si opozitia au de ascuns politicieni pe liste, ceea ce inseamna o mare bascalie fata de alegatori.
Magaria este si fata de politicienii locali care isi facusera planuri si incepusera sa munceasca pentru colegii si se trezesc deodata ca sunt in competitie chiar cu proprii lor colegi de partid care candidau la colegiul vecin si de aici incolo va dati seama ce lupta prosteasca se va da pentru acapararea colegiului vecin care se va desfiinta prin injumatatirea numarului de colegii.
Deocamdata vom astepta sa vedem forma in care va iesi legea, dar daca  pe langa aceasta ghidusie se mai strecoara si un vot prin corespondenta sau alte magarii nedemocratice sau care vor favoriza fraudarea, inseamna ca in Romania singura sansa de iesire la mal o reprezinta o revolta populara masiva.

Iosub Robert

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate