Vor să mergem cu transportul în comun, dar au desființat toate stațiile, de la piață la stația de salvare

4

Primul culoar de mobilitate ce pare a se apropia de finalizare își dezvăluie pe zi ce trece deficiențele.
Dacă a devenit greu să mergi cu mașina, dificil să parchezi și o aventură să te nimerești împreună cu o mașină mare în sensul giratoriu, așa-zisul culoar de mobilitate ce merge de la Gară la 1 Mai nu este prietenos nici cu cei care folosesc transportul în comun. De la stația de autobuz din zona podului de la piață și până la ultimele blocuri de pe dreapta, de după stația de salvare, autobuzuele nu mai opresc nicăieri.

Nu știm ce părere au cei de la primărie, dar doi kilometri între stațiile de autobuz este mult și dacă e frumos afară, că dacă plouă, e frig sau ninge e deja o distanță care te descurajează să mai folosești transportul în comun.

Deci, pentru cine sunt aceste culoare de mobilitate, dacă pentru șoferi nu prea, pentru cei care folosesc transportul în comun nu prea, iar pentru bicicliști doar dacă sunt kamikaze?

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
4 Comentarii
 1. ana spune

  Stiti cumva de ce s-au scos statiile autobuzelor interjudetene din oras( se opreste doar in autogara si atat)? Cine vine din Iasi( de ex) si sta la intrarea in Piatra Neamt trebuie sa mearga cu bagajul pana in autogara si de acolo se intoarce tot orasul cu taxiul, si uneori sunt oameni varstnici sau bolnavi sau care poate nu mai au bani de taxi…Sau daca cineva merge pentru internare in Iasi trebuie sa si care bagajul pana in autogara pt că soferii nu mai opresc in statiile din oras de teama amenzilor. Care este logica acestei situatii?

 2. Ina spune

  Cu mașina proprie, e mai bine.. faci economie mergând cu transportul în comun, dar… stai în stații….. Fiecare cum vrea.

 3. Florina spune

  Anul trecut am renunțat pentru 4 luni la mașină: octombrie, noiembrie, decembrie, ianuarie. Copilul a mers cu autobuzul la școală (și nu a decontat nimeni niciun abonament, deși un domn consilier de primar se lăuda că aceste abonamente se decontează). Eu, când pe jos când cu autobuzul (în funcție de vreme), soțul, cu un coleg navetist care are mașină și căruia îi dădea cam 100 de lei pe lună, pentru carburant.
  După cele 4 luni de abonament, bilete de autobuz plus coplata pentru carburant, am tras linie și am aflat că, e mult mai scump cu transportul în comun (asta, în condițiile în care eu am mers foarte mult pe jos). La costul aberant al biletului de autobuz pe raza municipiului, adaug și alte inconveniente: autobuze burdușite la anumite ore, autobuze care întâzie nepermis de mult din cauza traseelor prost concepute, autobuze insalubre, stații de așteptare fără un minim confort (măcar să nu te plouă sau să fii stropit de mașinile care trec dacă tot aștepți în stație de zeci de mii de auro etc).
  Concluzia: folosim mașina personală. E mai ieftin, mult mai comod și mai civilizat.

 4. radu tomsa spune

  Aceste culoare au fost gandite sa ii faca in primul rand pe soferi sa renunte la masini.Lucru care este tot mai evident ca NU se va intampla. In plus,orasul asta are vara 3-4 luni,in rest e tampenie crasa sa bergi cu bicicleta. cat despre autobuz…e o gluma proasta,am colegi in tot orasul care se plang ca nu vin la timp,sau lipsesc complet autobuzele pe anumite tronsoane. E o mare mare mare bataie de joc,nimic mai mult. Si sincer,atat lipsa de comunicare si de bun simt ca cele de la onor primaria locala,eu nu cunosc sa mai fie. De zici ca primaria ii uraste de moarte pe pietreni,nu alta.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate