„Vom crește tariful la apă dacă energia electrică se duce la 3000-3500 de lei pe MW” – Bogdan Mușat, Director ApaServ

0

În cadrul unei conferințe de presă, directorul companiei ApaServ a ținut să facă unele precizări cu privire la posibilitatea unei majorări în ceea ce privește prețul furnizării serviciului de alimentare cu apă, din cauza creșterii prețului la energia electrică:

„Zic eu că fost un an destul de delicat în contextul creșterii tarifelor la energia electrică, aspect care a dat peste cap activitatea tuturor operatorilor de apă. Din câte știu, s-au făcut și sunt în derulare la nivel de guvernare discuții pentru obținerea plafonării tarifelor la energia electrică și pentru operatorii de apă.

În acest sens, noi, prin cei de la ARA (Asociația Română a Apei), am făcut demersurile necesare astfel încât să obținem și noi o plafonare la energia electrică, deoarece e clar că dacă tarifele la energia electrică vor crește, (noi la ora actuală îl avem contractat la 2900lei/Mw), din câte am primit ieri un mesaj, se pare că nu se mai tranzacționează nimic pe partea de energie electrică, se spune în acel material că nu se știe efectiv care e prețul, deci clar vom crește tariful la apă dacă energia electrică se duce la 3000-3500 de lei pe MW, automat este o componentă, o cheltuială în asigurarea serviciului de furnizare a apei și a serviciului de epurare apă, unde vor avea impact în majorarea tarifului la apă.

Pe lângă creșterea alarmantă la energie electrică și la gaze naturale ne-am lovit anul acesta, știți foarte bine, de secetă, o secetă care la noi se resimte la ora actuală foarte tare în zona Roman. Zonă cu probleme vechi în asigurarea continuă în furnizarea serviciului de apă. (…)”

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate