” Voi continua să cânt și să încânt auzul tuturor celor ce mă ascultă”. Interviu cu Andreea Catrinoi

Săptămâna aceasta am stat de vorbă cu o domnișoară care a fost de acord să ne împărtășească din experiența de elev, despre visuri, talent și ce înseamnă să fii aplaudat la scenă deschisă.
Un elev sârguincios al Liceului „Carol I” Bicaz, iubitor de folclor și de muzică populară, a ales să își expună talentul de a cânta, a ajuns să reprezinte partea vocală a unui ansamblu folcloric condus de domnul Petruț Popovici.
Mai multe despre viața ei, ne povestește Andreea Claudia Catrinoi din comuna Bicaz Chei:

R: La ce școală ai ales să îți continui studiile după gimnaziu ș la ce profil te-ai înscris?
A.C. : Am ales Liceul „Carol I” din Bicaz pentru a-mi continua studiile si sunt la un profil real: Științe ale Naturii.
R: Ne poți dezvălui un hobby pe care ai ocazia să îl împărtășești și celor din jur?
A.C. : Imi place foarte mult să citesc și încerc sa acopăr cât mai multe domenii. Timpul nu imi permite de cele mai multe ori să citesc atât de mult pe cât aș vrea, dar mereu găsesc puțin timp și pentru lectură.
R: Cum ai descoperit și la ce vârstă, că ai talent la muzică?
A.C. : Nu pot spune ca a fost un moment anume, dar cântam sau fredonam melodii mai tot timpul. Momentul in care am știut că trebuie sa continui pe această cale a fost momentul in care am pășit prima dată pe o scenă in cadrul unui concurs, mai exact un festival de toamnă. Eram foarte emoționată. Nu am cântat niciodată in fața unui public atât de numeros, dar a decurs totul bine.
R: Povestește-ne cine te-a îndrumat să faci parte din Ansamblul domnului Petruț Popovici?
A.C. : Noi suntem o familie! Ansamblul Folcloric „Floare de Colț ” este format in acest moment din 8 perechi (16 dansatori), iar eu reprezint partea vocală. Fiecare apariție a noastră este întotdeauna atent monitorizată si orchestrată de maestrul coregraf Petruț Popovici. Auzisem încă din clasa a IX-a de acest ansamblu și fiind iubitoare de folclor am încercat să aflu mai multe detalii. Am discutat acest aspect cu părinții mei și ei m-au susținut. În următoarea zi am făcut cunoștință cu domnul Petruț si de atunci sunt membră a acestui ansamblu.
R: Ești o persoană emotivă? Cum a fost prima oară când ai cântat pe scenă?
A.C. : Sunt o fire sociabilă si prima mea ieșire pe scenă a fost, bineînțeles, însoțită de mari emoții, dar erau constructive. În final, când momentul meu se încheia, aplauzele erau mereu lungi, urmate de strigăte și aprecieri.
R: Care este cea mai mare realizare dobândită din punct de vedere artistic?
A.C. : Fiecare festival și concurs la care am participat este o realizare pentru mine. Fiecare diplomă, medalie sau trofeu sunt importante pentru mine și fiecare dintre ele a marcat un moment din viața mea pe scenă.
R: Ce planuri de viitor ai?
A.C. : Viitorul este încă un lucru la care mă gândesc. Nu știu ce va fi peste 5 ani, însă ceea ce știu sigur este că voi continua să cânt și să încânt auzul tuturor celor ce mă ascultă.

Îți dorim mult succes pe mai departe, Andreea, să continui să aduci voie bună și zâmbete pe fața tuturor celor care te ascultă!

- Apreciază pagina -

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate