Vlad Gubendreanu și Andrei Dandu-Pop, șefii de promoție ai Colegiului Național „Calistrat Hogaș”

1

 Vlad Gubendreanu și Andrei Dandu-Pop sunt cei doi șefi de promoție din acest an ai Colegiului Național „Calistrat Hogaș” din Piatra-Neamț.

Vlad a încheiat cei patru ani de liceu cu media 9,90, la profilul real, iar Andrei, la profilul umanist, a terminat cu media 9,93.

Și-au pietruit drumul cu perseverență și ambiție, însă laurii, la finalul acestui ciclu școlar în care au dovedit că sunt cei mai buni, îi vor primi fără fastul din anii precedenți.

 Vlad Gubendranu

Vlad Gubendreanu este pasionat de sport și inovațiile tehnologice, a făcut voluntariat, la care adaugăm participarea la diverse olimpiade.

Cea mai relevantă olimpiadă la care am participat este cea de germană unde am ajuns până în etapa națională. De asemenea, am luat parte și la olimpiade și concursuri specifice profilului. Am luat o mențiune la etapa județeană a Olimpiadei Stiințele Pământului și premiul I la Concursul Național de Comunicări Sțiințifice ,,Ștefan Pricopiu”. De asemenea, prin intermediul doamnei prof. Nadia Cîrcu, am participat la diferite proiecte, de menționat fiind ARISS, care a fost intermediat de NASA, S’Cool Lab, la CERN, și Bioblastics. În ceea ce privește pasiunile mele, de-a lungul  anilor de liceu am făcut voluntariat, fiind, totodată, membru și trezorier pentru Interact Club Piatra-Neamț. De altfel, mă mai pasionează sportul și inovațiile tehnologice.”, ne-a declarat Vlad Gubendreanu .

Întrebat despre perioada în care cursurile s-au făcut exclusiv online, Vlad ne-a spus că profesorii au fost dedicați, iar accentul s-a pus preponderent pe materiile de examen.

În ceea ce mă privește, învățatul convențional este mai eficient, căci impune un ritm mai alert, un anumit tonus social.”, a ținut să puncteze Vlad.

De asemenea, Vlad ne-a declarat  că titlul de „șef de promoție” îl  bucură foarte mult: „Acest titlu reprezintă aprecierea efortului pe care cu toții îl depunem în perioada liceală, însă pe care un singur norocos îl primește.

Cu gândul la viitor, Vlad ne-a mărturisit că își dorește să studieze medicina.

Prin intermediul publicației noastre, Vlad Gubendreanu a transmit foștilor săi profesori și colegi următorul mesaj: „Aș dori să le transmit profesorilor un mulțumesc desăvârșit, iar colegilor mult succes, să fie perfomanți în tot ceea ce iși propun! Să ne auzim și să ne revedem cu bine și cu drag!

 Andrei Dandu-Pop  

Andrei Dandu-Pop este din Bicaz Chei și se consideră o fire timidă, destul de retrasă, dar totodată sociabilă și prietenoasă.  Este pasionat de fotbal și de tot ce ține de procesul de producție și istoria filmelor animate. De asemenea, are în palmares  participarea la șase etape naționale ale concursurilor și olimpiadelor de matematică și geografie.

Până acum, am participat, în afară de etapele  județene ale olimpiadelor și concursurilor de fizică, chimie, română, biologie și sportive, la șase etape naționale ale concursurilor și olimpiadelor de matematică și geografie, unde am obținut mențiuni și premii speciale la fiecare sesiune. De asemenea, sunt foarte pasionat de sport, fotbalul mai ales, și de asemenea, de animație, filme animate (nu doar vizionarea în sine, ci de tot ce ține de procesul de producție și istoria lor).

  •  Despre școala online și fără festivități la încheierea celor patru ani de liceu

Poate dacă nu aș fi fost clasa a XII-a, nu aș fi dat o așa mare importanță școlii online, și aici nu mă refer doar la ceea ce privește pregătirea pentru Bac, ci să ne mai vedem în sine, să vorbim cu profesorii cu care, poate, nu ne vom mai întâlni după această perioadă. În legătură cu festivitățile de sfârșit de an, orice liceu ai fi absolvit, este imposibil să nu simți o tristețe în suflet, un gol, pentru că se termină prea brusc, nu așa cum ar fi trebuit. Anul trecut am avut privilegiul să particip la cursul festiv al celor de a XII-a (eu și cu Vlad, fiind cei care au primit cheia liceului de la șefii de promoție) și am văzut ce eveniment frumos și plin de emoție e, și asta m-a făcut să aștept cu mai mare nerăbdare festivitatea noastră, mai ales că într-un anumit moment eram direct implicat, dar acum…asta e… ne-am resemnat… nu suntem doar noi, doar liceul nostru, orașul nostru, ci întreaga planetă…Totuși, noi încă sperăm, ori la toamnă, ori mai târziu, să organizăm o festivitate cât de mică, ar fi păcat ca totul să se sfârșească așa, să se spulbere tot. Am fost totuși patru ani colegi, cu bune, cu rele, cu multe întâmplări frumoase, și atâtor întâmplări frumoase se cuvine o încheiere pe măsură.”, a menționat Andrei.

Pentru Andrei, titlul de „șef de promoție” a fost un lucru special, unic, ca din atâția zeci de elevi să fie el cel ales.

„Este o mare onoare, dar asta nu a fost neapărat un scop al meu, nu am făcut „sacrificii” sau eforturi uriașe, pur și simplu am încercat să dau ce am eu mai bun. Eu am făcut gimnaziul la Bicaz Chei și știam că nivelul Hogașului este foarte ridicat, de aceea, la începutul liceului, îmi propusesem să mă mențin în primii 3-4 din clasă. Spre surprinderea mea, mi-am depășit așteptările.”, declarat Andrei.

Andrei ne-a mărturisit, în ceea ce privește viitorul său, că nu are stabilit ceva fix, însă și-ar dori să lucreze în cadrul MAI, să aplice la Academia de Poliție din București.

Mesajul lui Andrei Dandu-Pop, pentru foștii săi profesori și colegi, transmis prin intermediul publicației noastre:  „Foștii colegi, foștii profesori”… e dur spus „foștii”, noi mereu vom fi colegi, mereu un domn/o doamna profesor va rămâne un domn/o doamnă profesor. Domnilor profesori nu sunt eu în măsură să le transmit ceva anume, dumnealor deja și-au găsit calea, fac ceea ce le place. Singurul sfat ar fi să se bucure de fiecare moment și se petreacă fiecare zi la școală, să privească fiecare elev ca și cum l-ar privi pentru ultima dată (pentru că exact așa s-a întâmplat în ziua aceea, de 10 martie, nici noi, nici domnii profesori nu am știut că aceea a fost ultima zi în care ne-am fi putut vedea…) Colegilor mei le urez succes atât la examenul de Bacalaureat, cât și la cel de admitere, drum bun în viață, plin de reușite, să muncească la potențial maxim pentru țelurile lor că mai târziu să nu aibă regrete și sper să păstrăm toți legătura, să rămânem mereu prieteni indiferent în ce colț al țării sau al lumii ne-am afla.

Transmitem și noi succes tuturor absolvenților de liceu care vor susține în curând examenul de Bacalaureat.

1 Comentariu
  1. Imbria Floarea spune

    Bravooo tie , tinere ! Si fiica mea a iesit sefa de promotie la Colegiul National Petru Rares ( matematica _fizica ) in 1994) , iar acum este medic gastroenterolog in Franta .Viata unui om destept este mult mai grea decat te_ai astepta , caci prostii stiu doar sa obstructioneze drumurile celor destepti . Sa_ti dea Dumnezeu o viata usoara !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate