Vizita la Piatra Neamt a Secretarului de Stat in MAI

1

Secretarul de Stat in Ministerul Administratiei si Internelor, chestorul principal dr. Ioan Dascalu a vizitat muncipiul Piatra Neamt in aceste zile. Scopul vizitei a fost familiarizarea cu problemele judetului Neamt. Secretarul de Stat in MAI a avut o intalnire cu principalele structuri ale Administratiei si Internelor, in care s-au discutat aspecte de ordin general, dar si specifice pentru fiecare institutie in parte.


Ioan Dascalu a declarat ca scopul vizitei domniei sale in Neamt este monitorizarea nivelului de cooperare inter-institutional a structurilor judetene din cadrul ministerului. In urma discutiilor avute cu sefii acestor structuri, ministrul a concluzionat ca nivelul de cooperare este unul bun, nu s-au inregistrat probleme deosebite in ultima perioada.

S-a pus problema necesitatii dotarii autovehiculelor din cadrul structurii ministerului cu anvelope de iarna, incepand cu luna noiembrie a acestui an, dar si problema reorganizarii institutiilor. La IPJ Neamt, pe data de 6 octombrie cand se va incheia acest proces de reorganizare, Ioan Dascalu a declarat ca nu vor fi politisti care vor parasi institutia. Aceeasi situatie se regaseste si in cadrul IGSU Neamt.

Situatia nu este la fel de roz pentru Jandarmerie, deoarece 17 jandarmi vor fi nevoiti sa isi paraseasca posturile pana la data de 15 septembrie. Ioan Dascalu a dat cateva detalii si despre procesul de revizuire a pensiilor. Acesta a declarat ca peste 85% din pensionarii din cadrul ministerului vor avea pensiile marite in perioada ce va urma. Pensiile revizuite vor fi platite incepand cu 1 ianuarie 2012.

De asemenea, in cadrul intalnirii cu prefectul judetului Neamt, ministrul a afirmat ca se va incepe si procesul de reorganizare a Politiei Rurale. In discutiile la fata locului s-a abordat problema efectivului, a sediilor pentru sectiile de politie, a logisticii din mediul rural, dar si problemele specifice din perioada iernii.

Secretarul de stat a mai asigurat opinia publica de faptul ca nu vor fi probleme cu plata salariilor si a normei de hrana.

De asemenea, este bine de stiut ca Ministerul Administraţiei şi Internelor organizează un curs de management strategic în perioada 5 septembrie – 8 noiembrie 2011 pentru pregătirea şi formarea viitorilor manageri din M.A.I. Din acest moment se va constitui corpul de rezervă al inspectorilor şefi şi inspectori şefi adjuncţi. Absolvenţii cursului vor putea să participe la selecţia pentru o funcţie publică de conducere.  Înscrierea la curs se va face în urma verificării cunoştinţelor şi a unei testări psihologice, numărul locurilor fiind limitat şi alocat proporţional pe fiecare structură în parte.

 

Emilian Zaharia

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. janel iosub spune

    Dar de mafiotii care fac legea in politie, nu a intrebat acest chestor? Sau este vreun sol care aduce biletelele cu ordine de la ceilalti corupti din IGPR?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate