Vine?

4

Armata americană a lansat un atac în care a murit Qasem Soleimani, al doilea cel mai puternic om din Iran. Din acest motiv liderul suprem al Iranului, Sayyid Ali Hosseini Khamenei amenință grav vestul „se va răzbuna cu violență și durere, vom transforma ziua într-o noapte întunecată ca răzbunare pentru uciderea lui Soleimani„.

– Ministrul de externe al Olandei cere cetățenilor săi să părăsească imediat Irakul.
– Ministerul de externe al Germaniei cere tuturor cetățenilor săi să părăsească Irakul.
– Rusia: „După atacul SUA în Irak şi uciderea lui Soleimani, lumea se confruntă cu o nouă realitate”.
– Israelul a intrat în alertă maximă pe tot teritoriul său, după escaladarea tensiunilor dintre SUA și Iran.
– În Europa, Regatul Unit anunță alertă maximă toate bazele sale militare
– Irak a transmis ” atacul cu rachete americane va provoca un război devastator în Irak, în regiune şi în lume „.

Surse din zona de conflict spun că declanșarea unui conflict serios plecat ca răzbunare depinde foarte mult și de punctul de vedere pe care îl vor avea liderii religioși musulmani, lideri care se pare că nu își doresc așa de mult războiul la fel ca liderii militari.

4 Comentarii
 1. Bogdan spune

  Iranul nu detine arma nucleara, iar marea răzbunare clamată în toiul furiei se va concretiza prin aruncarea în aer a câtorva șiiți cu scopul de a produce pagube colaterale, de preferință umane. Actul americanilor trebuia să aibă loc cu mult timp înainte, iranienilor și militiilor sustinute de ei și de alte forte antiamericane li s-au permis prea multe prea mult timp. Sauditii sunt pe val, evreii cad nunai în picioare, Trump e dezlănțuit. Preconizez că va fi prăpăd în tabăra antiamericană. Păcat de locuitorii acelor țări chinuite, prin prisma sancțiunilor și a potențialului conflict armat tot săracii o vor trage…

 2. Tudor spune

  Așa Si NOI ce Problema avem ,alta decât aceea că suntem Aliați cu U S A ,( Carne de Tun OK de trimis prin Teatrele de Război ,Deschise de Ei și Lăsate după, in Seama altora ) ACUM. poate Realizează o Parte că în nici un caz NU are Cum se Repeta ce a fost Atunci când sa Invadat Kuweit ul ., Așa și pe BIN Laden Au Jurat Unii că l vor Răzbună ! Una e o Țară , Teritoriu.si alta un General , Om ,care e Victima.de când sa înrolat în. orice Armata,, Nu neapărat ce a IRANIANĂ .

 3. AntiProşti spune

  În Iran, țară care deține arme nucleare, nu va fi niciun război. Nu îşi permite nimeni să şteargă Israelul de pe hartă.

  Americanii au eliminat doar un general ce se ocupa de operațiuni clandestine.

  Restul sunt poveşti.

  1. Titulescu spune

   Mai citeste ce scrii. Israel are arme nucleare nedeclarate, Iran vrea sa obtina arme nucleare. E o diferenta.
   Interesul unui razboi cu Iranul are mai multe motive pentru SUA. Nu vom asista la asa ceva pentru ca Iranul are probleme interne gen 1989 in Romania. Populatia se va ridica din nou impotriva lui Khomeini pina incepe ceva serios. De obicei un razboi pe doua fronturi este pierzator.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate