Viitori ofiţeri în practică la ISU Neamţ

1

Cinci studenţi ai Facultăţii de Pompieri din cadrul Academiei de Poliţie „A.I. Cuza” au început luni, 25 ianuarie, stagiul de practică în cadrul detaşamentelor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ. Astfel, activitatea pentru următoarele patru săptămâni a studentului aflat în anul al treilea v20160125_140711a fi coordonată de un ofiţer al Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamţ, iar a celor patru studenţi aflaţi în primul lor stagiu de practică de către cei doi ofiţeri de la Detaşamentul de Pompieri Roman.
Studentul caporal Robert-George Cucută a mai venit în practică la Detaşamentul de Pompieri Piatra Neamţ, unde va efectua şi actuala perioadă. Pe parcursul stagiilor anterioare, studentul, aflat acum în anul al treilea, a participat la intervenţii şi cunoaşte deja activitatea pe care o desfăşoară servanţii, teoretic şi practic, de această dată fiind pregătit teoretic să conducă unele misiuni pentru salvarea vieţii şi bunurilor.
Studentului sergent major Andrei Năstase nu îi sunt necunoscute intervenţiile. El şi-a desfăşurat activitatea ca subofiţer în cadrul Detaşamentului de Pompieri Roman, timp de doi ani şi opt luni. În vara anului trecut a susţinut examenul de admitere, devenind astfel student, fapt ce îl face să privească spre viitorul său de ofiţer cu toată ambiţia. Alegerea de a deveni pompier a făcut-o de la o vârstă foarte fragedă, când, victimă fiind a unui incendiu, a fost salvat de pompieri.
Studentul Alin Cepariu a fost „molipsit” cu dragostea pentru această meserie de tatăl său, cadru al Detaşamentului de Pompieri Roman, şi de fratele cu patru ani mai mare, care „luptă pe acelaşi front”.
În situaţie similară se află şi studentul Denis Demetercă, al cărui frate a absolvit Şcoala de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti în vara anului trecut. Studentul Andrei Buga susţine că a ales să urmeze cariera de pompier deoarece este una „dinamică”.

sursa: ISU Neamț

sondaj ziar piatra neamt

whatsapp ziar piatra neamt

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Ela Marcela spune

    Felicitari!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate