Videoconferinţa primului–ministru al României cu prefecţii

0

Duminică, 7 august ora 14.00 domnul prefect Mihai Archip a participat la videoconferinţa  Primului –Ministru al României, domnul Emil Boc cu prefecţii. La videoconferinţă au mai participat domnul subprefect Vasile Şendrea  şi şefii serviciilor publice  deconcentrate  ale ministerelor şi ale celorlalte organe ale administraţiei publice centrale, organizate în plan teritorial. În cadrul şedinţei au fost prezentate priorităţile actului de guvernare.

Ieri, 8 august domnul prefect Mihai Archip a organizat o şedinţa de lucru cu şefii de servicii din cadrul Instituţiei Prefectului pentru a discuta responsabilităţile Instituţiei Prefectului în raport cu cele transmise în videoconferinţa de către domnul Prim – Ministru şi pentru stabili măsurile necesare. Astfel priorităţile din perioada următoare sunt: investiţiile guvernamentale, implementarea fondurilor europene, combaterea evaziunii fiscale,  descentralizarea şi agricultura.


În aplicarea dispoziţiei transmisă de Primul Ministru al României în cadrul videoconferinţei, cu privire  la transmiterea către autorităţilor administraţiei publice locale  a unor atribuţii  ale instituţiilor ale instituţiilor administraţiei publice centrale şi a unor bunuri din patrimoniul statului, domnul prefect Mihai Archip a solicitat  conducerii serviciilor publice deconcentrate să analizeze şi să identifice posibilităţile existente la nivelul instituţiilor pe care le conduc.

Totodată domnul Prefect a dispus inventarierea problemele pe care le întâmpină autorităţile locale în legătură cu proiectele de investiţii finanţate din fonduri guvernamentale şi cu finanţare externă, pentru proiectele de investiţii din fonduri guvernamentale (de ex: OG 7 sau HG 577) şi pentru proiectele cu finanţare din fonduri europene.

„Cu privire absorbţia fondurilor europene, stăm bine la contracte semnate, stăm bine la contracte depuse, stăm încă prost la ce înseamnă rambursări de lucrări efectuate, iar ţara a făcut un efort uriaş să asigure banii necesari pentru continuarea acestor proiecte europene.  În agricultura, plata la timp a subvenţiilor este importantă , banii au fost alocaţi, nu trebuie să existe întârzieri la APIA sau APDRP din acest punct de vedere, pentru că avem o şansă cu anul agricol bun pe care-l avem. Dacă şi statul funcţionează bine, putem asigura un procent consistent în PIB al agriculturii. „a declarat prefectul Mihai Archip.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate