VIDEO: Un român a încercat să se sinucidă în direct pe Facebook

0

Facebook a lansat noi instrumente care vizează prevenirea sinuciderilor, permițând utilizatorilor să raporteze conținut pentru revizuire și să încurajeze persoanele vulnerabile să obțină ajutor.

Primul astfel de contact cu acest sistem l-am avut recent când am postat o filmare cu un individ care era urcat pe un stâlp al telegondolei din Piatra-Neamț și amenința că vrea să se sinucidă. Mesaje similare au primit ieri seară prietenii unui român, L.B. care în timpul unei transmisii live se autoflagela (se tăia cu o lamă pe o mână) și amenința că se omoară.

Facebook a oprit imediat transmisia live, a șters clipul și a cerut prin mesaje prestabilite, prietenilor individului care comentau tentativa acestuia de suicid,  să anunțe autoritățile de pericol. Individul a mai avut o tentativă de a ieși live pe un grup, dar și acolo instrumentele de la Facebook și-au dovedit eficiența.

Foarte bun și foarte eficient acest sistem implementat de rețeaua de socializare. Dacă postezi ceva legat de o persoana care vrea sa își facă rău sau se află în pericol aceste instrumente ale Facebook intra imediat în alertă, avertizează și sugerează celor care sunt în contact cu astfel de evenimente să anunțe imediat autoritățile.
Pentru acest sistem de prevenire a sinuciderilor Facebook există oameni care oferă asistență și care se ocupă de aceste cazuri.

Serviciile de asistență pentru prevenirea sinuciderilor ajută pe oricine are nevoie. Contactează un serviciu de asistență dacă ai nevoie de sprijin pentru tine sau pentru un prieten. Dacă te îngrijorează starea unui prieten, te rugăm să-l încurajezi să contacteze un serviciu de asistență.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate