VIDEO – Un căruțaș beat era să producă un accident cu o mașină de poliție

Pe un drum din Neamț, un căruțaș în stare evidentă de ebrietate a ieșit în strada principală fără să acorde prioritate, fiind evitat în ultimul moment chiar de mașina poliției cu radar, care circula regulamentar.

Nu le-a fost ușor polițiștilor să convingă bărbatul în stare de ebrietate să se dea jos din căruță, dar până la urmă au reușit să îl sancționeze și cam atât. După plecarea echipajului de poliție omul s-a urcat înapoi în căruță și a luat-o din nou pe șosea, punând în pericol viața lui și a celorlalți participanți la trafic.

Din păcate poliția nu poate decât să îi sancționeze contravențional pe cei care conduc atelaje în stare de ebrietate. Ar exista totuși posibilitatea legală de confiscare a căruței și calului, dar nu se aplică, deoarece poliția nu are unde să ducă o căruță sau un cal confiscat.

- Apreciază pagina -

2 Comentarii
  1. * spune

    Mi se pare anormală legea atâta timp cât un șofer pentru conducere în stare de ebrietate intră sub incidența Codului Penal, iar un căruțaș pentru aceeași abatere nu. În plus șoferul e obligat să aibă RCA, rovinietă, ITP valabil, etc,etc iar căruțașul nimic. În plus se ia și la harță cu agenții de poliție fără să fie sancționat în nici un fel. Eu cred că trebuie umblat la Codul Rutier pe această temă.

  2. Stefan spune

    De ce nu aplica legea si nu confisca calul si caruta?!Caii se pot duce la un adapost de animale, iar caruta poate fi distrusa, pur si simplu!Cred ca ar fi timpul, dupa atatia an, sa se termine cu carutele pe drumurile publice de orice fel!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate