VIDEO: Slalom teribilist cu mașina prin Piatra-Neamț

Am primit la redacție imagini cu un șofer teribilist care a fost surprins de o cameră de luat vederi în timp ce se ”șumahărea” prin Piatra-Neamț.

Chiar dacă șoferul a încălcat toate regulile de circulație, menționăm că e alegerea lui, permisul lui.

Ce remarcăm noi este în primul rând faptul că nu avea suspensia pregătită pentru astfel de manevre periculoase, observându-se cum mașina se lasă pe o parte când forțează depășirile. Fără o suspensie bună și închegată nu faci astfel de manevre printre mașini că, dacă te agață un alt participant la trafic, te răstorni de nu te vezi.

În al doilea rând se observă inconștiența celui de la volan prin faptul că nu este deloc previzibil pentru ceilalți participanți la trafic. Când decizi să încalci reguli de circulație și să faci pe pilotul pe stradă trebuie să ai grijă ca singura viață pusă în pericol să fie a ta. Pentru asta mergi cu faza lungă, aprinzi luminile de ceață ca să fii mai vizibil, semnalizezi, eventual mergi pe avarie, claxonezi sau dai flash-uri cu farurile să vadă ceilalți că vine ”grăbitul”.

Încălcarea regulilor de circulație reprezintă opțiunea voastră și treaba poliției. Sfatul nostru este ca atunci când alegeți să vă ”grăbiți” să aveți grijă să fiți vizibili și mai ales previzibili pentru ceilalți participanți la trafic și niciodată nu vă apucați de pilotat fără suspensii care să vă ajute la manevre bruște.

- Apreciază pagina -

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate