(VIDEO) Primarul Dragoș Chitic, declarație de presă – 27 mai 2020

0

Primarul Dragoș Chitic a făcut miercuri, 27 mai, după ședința Consiliului Local Piatra-Neamț desfășurată în sistem online, o declarație de presă.

Extras din declarația de presă a primarului Dragoș Chitic:

Lucrările care se realizează în aceasta perioada prin societățile Consiliului local Publiserv și CMI Urban sunt următoarele:

-întreținerea si modernizarea străzilor si a spațiilor pe care sunt amenajate parcări;

-curățarea rigolelor de scurgere a apelor pluviale;

-reparații punctuale ale aleilor pietonale;

-reparația si modernizarea spațiilor de joacă și a mobilierului stradal;

-refacerea marcajelor rutiere;

-aducerea la cota străzii a căminelor rețelelor de utilități;

-amenajari peisagistice, cosirea și întreținerea spațiilor verzi.

În această primavară, până în prezent, au fost modernizate prin turnarea unui nou covor asfaltic, pe toată suprafața sau pe tronsoanele afectate, un număr de 11 străzi :  Gheorghe Doja, Dimitrie Bolintineanu, Valea Albă, Ion Ionescu De la Brad,  Lunca Bistriței, Subdărmănești, B-dul Dacia, Aleea Tineretului, Hangului, Aleea Aurorei, Nufărului.

Este un program de lucrari edilitare foarte riguros stabilit la începutul acestui an pe care îl respectăm și actualizăm periodic în funcție de elementele noi care apar în teren. Zilnic realizăm reparații punctuale cu asfalt ale străzilor, iar la capitolul modernizări de străzi, programul propus pentru anul în curs cuprinde : Strada Ion Sergentu, Strada Pietricica, Strada Lutăriei, Strada Schitului, Strada Stejarului, Strada Aleea Brazilor. Lista străzilor care vor fi modernizate până la finele acestui an va fi actualizată în funcție de influența crizei sanitare asupra bugetului local. Este o ușoară întârziere în privința cosirilor spatiilor verzi publice, cauzată de vremea ploioasă, și am cerut societății Urban să urgenteze cosirile, pentru a finaliza în cel mai scurt timp prima trecere. Am cerut, de asemenea societîtii Urban să prezinte un program de cosiri pentru ca cetățenii să știe când se va realiza această activitate în cartierul lor.

Programul primei etape de cosiri pe cartiere comunicat de CMI Urban este următorul:

  • Precista : 18.24 mai- finalizat
  • Centru: 25-31 mai- în lucru
  • Mărăței :1-9 iunie
  • Dărmănești:  10-18 iunie

Programul poate suferi modificari cauzate de vreme. Pe parcursul unui an se realizează trei cosiri în toate cartierele orașului.

Vă invit să ne sesizați, prin mijloacele de comunicare cunoscute orice aspect edilitar care trebuie rezolvat în zona în care locuiți. Vă reamintesc că este foarte simplu sa ne semnalați online, folosind aplicația Piatra Neamt cityapp, paginile de facebook municipiul Piatra Neamt si Dragos Chitic, aspectele edilitare care necesita interventia primăriei Piatra-Neamt. Sesizările venite de la cetățeni le tratăm cu prioritate și dacă sunt îndreptățite și avem mijloacele necesare le rezolvăm cu celeritate.

*Unul dintre obiective prioritare stabilite pentru acest an de municipalitatea pietreană este reabilitarea locurilor de joaca din oraș.  În acest sens încă din luna februarie a fost demarată  o acțiune amplă de lucrări prin care s-a realizat până în prezent :

-modernizarea a 6 locuri de joacă prin înlocuirea echipamentelor vechi cu echipamente de joacă noi si modern. Este vorba despre următoarele locuri de joaca: Parc Aurora, strada Branduselor, strada Mihai viteazu bloc C5, strada Pompiliu Clement , Strada Rovine, strada Aleea Ulmilor la intersectia cu Strada Mihai Viteazu.

-reparația capitala a 12 locuri de joacă

-reparații punctuale și înlocuiri de echipamente uzate la alte 10 locuri de joacă

Săptămâna această s-a finalizat montarea echipamentelor de joacă noi si am demarat amenajarea terenului și montarea de covorașe de protecție.

 În municipiul Piatra-Neamț sunt 46 de locuri de joacă publice de întreținerea cărora se ocupa societatea Consiliului Local Publiserv. Primăria și-a propus modernizarea tuturor locurilor de joaca din oras, prin inlocuirea echipamentelor existente cu altele noi si moderne, intr-un program etapizat derulat pe parcursul a trei ani, 2020-2022.

Tot la acest capitol, municipalitatea pietreană are semnate contractele de finanțare din fonduri europene prin care se vor realiza până la finalul anului viitor 3 grădini publice urbane cu zone de recreere și petrecere a timpului liber precum spații de joacă pentru copii.

*Măsuri sociale in perioada stării de alerta;

Sprijinirea vârstnicilor și a altor persoane vulnerabile rămâne o prioritate pentru Primăria Piatra=Neamț în această perioadă. Luni și marți au fost distribuite inca 300 de pachete cu produse alimentare,  este vorba despre  produse lactate donate de Crucea Rosie.
🔹️De la începutul epidemiei de SARS Cov2 și până la această dată, Primăria municipiului Piatra-Neamț a oferit prin Direcția de Asistență Socială peste 1500 de pachete cu alimente vârstnicilor cu venituri reduse  și  altor persoane aflate intr-o situație socială.
🔹️Numerele de telefon la care pot apela persoanele vârstnice sau alte persoane vulnerabile aflate în dificultate rămân valabile și în perioada stării de alertă:
☎ 0748146781 – program non-stop,
☎ 0748146754 – program non-stop,
☎ 0233.622.968 – program luni-joi între orele 08.00-16.30 și vineri între orele 08.00-14.00.

În municipiul Piatra=Neamț urmează să ajungă 273.000 de măști de protectie, achiziționate printr-un program guvernamental, ce vor fi oferite gratuit persoanelor cu venituri reduse, care se încadrează în categoriile stabilite prin OUG 78/21.05.2020. Am transmis către Guvernul României prin Direcția de Sănătate Publica Neamț numarul de măști necesare pentru cele 5466 de pietreni care se încadrează în condițiile stabilite de la nivel guvernamental pentru a primi un număr de 50 de măști gratuite pentru fiecare persoană în parte.

O atentie deosebită acordăm unităților școlare mai ales pentru perioada 2-12 iunie în care elevii din clasele terminale revin la scoala. Am  avut  discutii și o strânsă legătură cu Inspectoratul Școlar General al Județului Neamț, cu domnul Mihai Obreja. ISJ Neamt a transmis fiecărei unități școlare setul de măsuri de protecție care trebuie aplicate, conform reglementarilor stabilite de la nivel național. Am solicitat fiecărei unități școlare un necesar financiar pentru implementarea acestor măsuri astfel încât elevii și cadrele didactice să fie protejati si să poată reveni în condiții de siguranță la școală. Primăria Piatra-Neamț a alocat resursele financiare necesare fiecărei unități școlare în urma centralizării solicitărilor primite de la  unitățile școlare. Astfel, în ședința de Consiliu Local de astăzi am alocat printr-o rectificare bugetară suma de 150.000 lei unităților școlare pentru acoperirea cheltuielilor privind aplicarea în fiecare unitate de învățământ a măsurilor de protecție inclusiv pentru dotarea cabinetelor medicale școlare cu echipamentele de protecție necesare.

*De sâmbătă 30 mai va fi repornită telegondola din Piatra-Neamț  în conditii speciale de siguranta pentru protectia calatorilor împotriva infectării cu virusul SARS CoV2. Astfel va fi permis accesul într-o cabina a maxim două persoane, cu excepția cazului când pasagerii sunt membrii aceleași familii, obligatoriu cu masca de protecție, cabinele vor fi dezinfectate periodic pe parcursul zilei și la finalul programului.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate