VIDEO: Piramida Holografică – Spectacolul naturii în această dimineață pe Masivul Ceahlău

3

În fiecare an, sute de curioşi urcă pe vârful Toaca pentru a vedea cum umbrele muntelui se contopesc într-o piramidă spaţială. Fenomenul, unic în România, are o explicaţie ştiinţifică dar este înconjurat şi de o aură de mister.

Razele soarelui se reflectă spectaculos la primele ore ale dimineții, iar imaginea este grandioasă.

Fenomenul, considerat de unii o manifestare mistică, are ca explicaţie ştiinţifică iluzia optică data de razele soarelui, care reflectă patru umbre ale vârfurilor Toaca, Piatra Ciobanului, Piatra Vulcanului şi Panaghia. Astfel, la răsărit, pe munte apare o piramidă.

Piramida apare în ziua “Schimbării la față” sărbătorita pe 6 august în calendarul ortodox, dar iată că în acest an a apărut mai devreme, putând fi admirată în această dimineață (5 august). Bătrânii spun că în această zi inclusiv muntele îşi schimbă înfăţişarea. Iubitorii fenomenelor mistice susţin însă că piramida tridimensională arată că Ceahlăul este muntele sacru al dacilor.

Imagini absolut fabuloase au fost surprinse în dimineața zilei de 5 august 2021 de Anca Irina Enache, pe Vârful Toaca, pentru care am primit permisiunea să le prezentăm mai jos:

3 Comentarii
 1. Silvioara Humulesteanu spune

  Bună ziua.Dacă permiteti o întrebare:Care este „Piatra vulcanului” ?Urc pe Ceahlău din 1978, și nu am auzit de această denumire.Tin să menționez că am citit tot ce a publicat răposatul Dr.Iacomi, și nici în acele cărți nu am întâlnit „Piatra vulcanului”.

  1. Adrian D. spune

   Bună ziua!
   Câteva informații despre Piatra Vulcanului :

   Denumire: Piatra Vulcanului
   Altitudine : 1 630 m

   Locatie:
   46.973797 N 25.94208 E
   Romania
   Neamț

  2. Jim spune

   Pesemne e piramida plana, că aia spațială care-o fi?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate