[VIDEO] Petrecere live în Neamț. Când a venit poliția…

0

În acest sfârșit de săptămână au fost mai multe petreceri în Neamț, petreceri dintre care o parte s-au văzut pe internet live.

De departe cea mai „simpatică” situație a fost într-o comună din Neamț. Un chef al cărui link de live a fost trimis și la noi la redacție de către o persoană care locuia în apropiere. Petrecere frumoasă, ce să zicem? Tort cu trei nivele, voie bună, băutură cât cuprinde, „dezmăț” în toată regula.

Informația a ajuns și la postul de poliție din comună doar că de la momentul când au aflat polițiștii de acolo și până în momentul în care au ajuns la petrecere, deși nu a trecut mult timp, în locație mai erau doar 8 persoane. Oare să-i fi anunțat cineva? Vreun polițist care e prieten cu ei? Ce mai contează… doar a fost live. Important e să nu creadă careva că cei 8 erau așa de „rupți de foame” încât au mâncat singuri tortul cu trei etaje și nici să nu creadă careva că au fost doar 8 invitați la scoaterea din mir, că asta e rușine mare la ei. Stați liniștiți a fost bairam „cașto” și „pe barosăneală” cu tot ce trebuie și cu invitați de soi doar că băieții au fost șmecheri și s-au descurcat cu garda.

S-au aplicat și sancțiuni în cuantum de … oricum nu contează că nu le plătește nimeni.

Iată și comunicatul oficial IPJ NEAMȚ:

În ultimele 24 de ore, structurile teritoriale ale M.A.I. au continuat acțiunile desfășurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituții implicate, sub autoritatea Instituției Prefectului, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.

La data de 17 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Gârcina au fost sesizați cu privire la organizarea unui eveniment privat (botez) în incinta unei locuințe din localitatea Bodești, la care participă mai multe persoane. 

Echipajul de poliție s-a deplasat la fața locului, fiind identificate 8 persoane.

Astfel, au fost aplicate sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitară stabilite de Legea nr. 55/2020, în valoare totală de 11.000 de lei, iar evenimentul a fost oprit.

***

Pentru prevenirea și limitarea riscului de răspândire a virusului SARS-CoV-2, sub autoritatea prefectului județului Neamț, în ultimele 24 de ore, peste 140 de polițiști și polițiști locali, împreună cu celelalte instituții implicate au intensificat activitățile de verificare în zonele aglomerate din mediul urban şi rural, la operatorii economici, dar şi în mijloacele de transport persoane.

Au fost organizate 9 acțiuni punctuale, în sistem integrat, fiind vizate, în special, restaurantele și localurile publice care au deschise terase, fastfood-uri precum și mijloacele de transport în comun, pentru prevenirea şi combaterea pandemiei de Covid-19.

În cadrul acțiunilor de control, au fost verificate 52 de societăți comerciale/ persoane fizice autorizate, 40 de mijloace de transport și au fost legitimate 1.605 de persoane.

Echipele de control au depistat 81 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, fiind sancționate contravențional conform Legii nr. 55/ 2020.

Alte 2 sancțiuni contravenționale au fost aplicate persoanelor fizice pentru participarea la activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicții/restricții, iar una pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea.

Valoarea totală a sancțiunilor aplicate este de peste 27.000 de lei.

De asemenea, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, în conformitate cu art. 352 din Codul penal.

Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate