(VIDEO) Neamț: Zimbrii fac zid viu de apărare în jurul unui pui

0

Imagini superbe cu un pui de zimbru protejat de întreaga turmă într-o pădure îmbrăcată în „haine” de iarnă din Parcul Natural Vânători-Neamț au fost postate pe pagina de Facebook a  Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva.

După cum se vede spre finalul filmării, un zimbru a „avertizat” colegul nostru care filma să se îndepărteze, ceea ce și a făcut.”, precizează reprezentanții Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva.

Silvicultorii români au reintrodus specia în țară în 1958, după două secole de la dispariția sa din fauna României, iar treptat au fost create mai multe nuclee de zimbri.

În libertate, în Parcul Natural Vânători-Neamț, se află cel puțin 44 de zimbri în libertate, din care 15 s-au născut deja în libertate. Specialiștii eliberează anual în natură mai multe exemplare de zimbru, după teste și o selecție riguroasă.

Parcul Natural Vânători-Neamț este inclus în prestigiosul „Top 100 de destinații sustenabile” și este singurul loc din Europa în care există concomitent zimbri în libertate, semilibertate și în captivitate.

Parcul Natural Vânători-Neamț, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și natural administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, este situat în nordul județului Neamț. Se întinde pe o suprafață de 30.818 hectare, din care 26.190 de hectare păduri, pe versantul estic al Munților Stânișoarei și Subcarpații Neamțului, acoperind bazinul Ozanei și al Cracăului.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate