VIDEO: Interviu cu Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț

4

Președintele Consiliului Județean, Ionel Arsene, a acceptat să ofere câteva declarații după mai bine de un an în care nu a fost prezent foarte mult în spațiul public.

„Un an în care într-adevăr nu am ieșit în spațiul public foarte des decât prin comunicarea pe care am făcut-o din cadrul Instituției Consiliului Județean și pe pagina mea personală de Facebook. Am considerat că treaba pentru care m-au mandatat nemțenii este să fac treabă, adică așa cum spune și sloganul sub care eu îmi desfășor activitatea, „Fapte și nu vorbe”. Am lăsat vorbele mai deoparte, am vrut să fac fapte și ies astăzi după un an și puțin al celui de-al doilea mandat de Președinte al Consiliului Județean Neamț să mă adresez nemțenilor și să spun ceea ce am făcut în acest an (…).”

Pe partea de infrastructură, pe drumuri, ați avut din primul mandat un target de a asfalta și reabilita cel puțin 90% din drumurile județene. Cum stați cu acest target? (Robert Iosub – Ziar Piatra Neamț)

„Eu zic că sunt în grafic. Așa cum am spus încă de la începutul primului mandat, mi-am asumat un proiect extrem de ambițios, spun eu, și de greu. Un proiect în care am spus că vreau să modernizez județul Neamț și asta fac de aproape șase ani de zile. Am reușit să modernizez aproape 90% din infrastructura rutieră a județului Neamț, avem în lucru foarte multe proiecte pe care le implementăm pe drumurile județene. (…) Cred că suntem pe drumul bun și contractul meu cu nemțenii, pentru că eu dacă mă raportez la cineva trebuie să mă raportez la oamenii care m-au votat, la oamenii care și-au pus încrederea în mine și în faptul că pot să aduc bunăstare județului Neamț, iar asta fac zi de zi, de dimineața până seara sunt în slujba oamenilor și încerc să le fac o viață mai bună.”

Pentru că vorbim de infrastructură, deja o parte dintre lucrările importante care s-au executat în Neamț la inițiativa dumneavoastră, au dat testul maturității. De exemplu Axialul, o lucrare foarte grea, un drum foarte solicitat și de intemperii și de mașini, cum se comportă această lucrare?

„Am reușit, în vara asta, să termin de reabilitat Axialul, de fapt ambele segmente ale Axialului, pentru că vorbim de segmentul de la Bicaz până la Izvorul Muntelui, și de la Izvorul Muntelui până la Durău. A fost un proiect extrem de greu, s-a lucrat în condiții foarte grele, un proiect pe care și dumneavoastră știți, l-au închis acum douăzeci și ceva de ani de către cei care administrau județul Neamț, și timp de douăzeci de ani nu a mai făcut nimeni nimic. Am considerat că este de datoria mea să redau acest drum turiștilor și nemțenilor și asta am făcut. În această vară am reușit să îl finalizăm, să îl redăm traficului. (…). Pot să spun că este una dintre realizările ambițioase ale mele ca Președinte al CJ, pe lângă alte foarte multe drumuri județene reabilitate.

Dacă vorbim de drumul care leagă Bicazul Ardelean de Tulgheș, pentru că avem acolo o investiție la fel de importantă și de grea, care va scurta foarte mult distanța celor care vor să treacă în Ardeal și nu va trebui să mai treacă prin Cheile Bicazului. (…)

Am avut o discuție cu Președintele Consiliului Județean Harghita, urmând să ne întâlnim în perioada următoare, cred că au reușit și ei să găsească finanțare, sau vor reuși să găsească finanțare prin următorul plan de investiții pe care Ministerul Dezvoltării îl implementează și am convingerea că vor veni și ei din partea cealaltă de la Tulgheș cu modernizarea drumului, pentru că ar fi păcat ca noi să îl facem până la granița județului, iar de acolo să nu se facă. (…)

De asemenea, am făcut o investiție extrem de importantă pe Drumul Talienilor, celebrul drum vechi de 100 de ani, care a fost construit de italieni de la Borca spre Mălini, Suceava. Pot să spun că am pornit în același timp cu finanțarea cu județul Suceava. Noi, județul Neamț, suntem aproape gata, eu spun că undeva cel târziu în vară se termină toată investiția. Din ce știu, județul Suceava este rămas în urmă, nu îl au încă licitat. (…)”

Pentru că vorbiți de drumuri care fac legătura între două județe, ați început lucrările la drumul cunoscut în Piatra Neamț drept Strada Izvoare, dar acest drum duce pănă la Podu Turcului, o parte din drum îl au cei de la Bacău, o parte cei din Neamț, cum stați cu această lucrare?

„Da, este un proiect pe fonduri europene, un proiect greu, foarte mare, cu o valoare foarte mare pentru că pornește din Piatra Neamț până în granița cu Bacău și iese pe la Boghicea, deci traversează aproape o jumătate de județ. Un proiect pe care am reușit cu foarte mare greutate să îl terminăm de licitat și să începem implementarea. Din păcate, nu sunt mulțumit de cum implementează acest proiect și de cum lucrează firma care a început de aici de la Strada Izvoare, pentru că sunt două segmente de drum licitate. Avem un segment din granița cu Bacău, firma câștigătoare de acolo se mișcă foarte bine și sunt mulțumit de stadiul cu care avansează, însă aici la segmentul acesta, nu sunt mulțumit de cum decurg lucrările, am încercat să am toleranță pentru început, dar cu siguranță după sărbători va trebui să vedem ce se întâmplă și de ce sunt îngreunate lucrările. (…)

Întrebat despre situația drumului Bicaz – Poiana Largului, proiect care a fost blocat, Președintele CJ Neamț a răspuns:

„Din păcate acest segment de drum nu este în administrarea CJ Neamț, când a fost PSD la guvernare, și colegul meu Răzvan Cuc era Ministrul Transporturilor, a fost implementat acest proiect în proporție de 80%. După, s-a schimbat guvernarea, au venit PNL-iștii, au blocat proiectul și până în ziua de azi a rămas așa blocat. Ceea ce pot să asigur eu nemțenii, că am discutat cu noul Ministru al Transporturilor, domnul Sorin Grindeanu, după sărbători domnul ministru va veni aici, vom merge în teren și eu promit nemțenilor, așa cum am făcut ori de câte ori a trebuit să facem treabă, că acest drum, DN15 Bicaz-Poiana Largului va fi reintrodus la finanțare și în toamnă va fi finalizat. Aceasta este promisiunea mea făcută nemțenilor. (…)”

Mai multe puteți urmări în interviul video de mai jos.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
4 Comentarii
 1. Constantin spune

  Felicitari ,s-au facut multe lucrari ce merita evidentiate.

 2. vasile r spune

  sa se laude PDL-ISTII CE AU FACUT CAT AU FOST LA PUTERE 30 DE ANI??? IN JUDETUL NEAMT in afara de o telegondola care a falimenmtat orasul piatra neamt

 3. Malin spune

  Se castiga bani frumosi din drumuri, cum sa nu le faca? Plus ca trebuie sa si mai imbunatateasca imaginea.

 4. Stroi ion spune

  Toate promisiunile făcute, devin fapte, felicitări. Mereu vor fi și nemulțumiți, uni cu intenții electorale, uni cu probleme personale. Rezultatele vorbesc și nimeni nu le poate contesta.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate