VIDEO: Întâlnire neașteptată cu o viperă neagră

1
Foto: captură video

Angajații de la Romsilva – Ocolul Silvic Crucea (Direcția Silvică Suceava) au fost martorii unui moment inedit: o viperă neagră a fost surprinsă într-un moment de…relaxare:

Viperă neagră surprinsă de colegii noștri de la Romsilva Ocolul Silvic Crucea din cadrul Direcției Silvice Suceava. Vipera neagră are o lungime care variază între 40 şi 60 de cm. Ele preferă habitatul cu umiditate mare, unde sunt diferențe mari de temperatură.

Viperele sunt specii veninoase și trebuie evitat contactul cu ele, acestea atacând dacă se simt amenințate. Specialiștii recomandă turiștilor aflați în drumeții în natură în zonele unde trăiesc vipere să evite suprafețele cu pietriș, stâncoase sau însorite, să cerceteze cu atenție locul unde se așează și să nu introducă mâinile între crăpăturile stâncilor.

Vipera este răspândită în numeroase zone din Europa, inclusiv în România. Viperele se hrănesc cu mamifere mici, șopârle, broaște sau păsări și preferă habitatele stâncoase din zonele montane. Romsilva – Directia Silvica Suceava administrează, prin intermediul celor 24 de ocoale silvice, peste 270 de mii de hectare păduri de stat, din care 21.000 de hectare prin intermediul Ocolului Silvic Broșteni.

Sursa: Regia Națională a Pădurilor – Romsilva

Sursa video: Marius Fircal

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
  1. RP spune

    Nu exista Vipera Neagra . Corect este Vipera Berus forma melanica.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate