(VIDEO) Haită de lupi într-o pădure din Neamț, după o partidă de vânătoare

0

Romsilva a publicat astăzi o filmare spectaculoasă cu lupi după o partidă reușită de vânătoare într-o pădure administrată de Ocolul Silvic Poiana Teiului din cadrul Direcției Silvice Neamț. Filmarea a fost realizată de o cameră de monitorizare amplasată un angajat Romsilva, Mirel Zaiț.

Lupii trăiesc în haită, sunt rar văzuți în libertate și au un rol important în menținerea unor ecosisteme natural sănătoase.

Cele mai multe haite au în componență perechea conducătoare, formată din masculul și femela alfa, precum și puii lor de până la 3 ani. Câteodată pot aparea și alți lupi, rude ale celor alfa. În fiecare haită există o ordine respectată, limbajul corpului exprimând poziția lupului în haită.

Lupii parcurg zeci de kilometri pe zi în căutarea prăzii și când atacă, coordonat, dirijează prada în locuri în care aceasta își pierde mobilitatea, de exemplu râuri, unde este ucisă.

Direcția Silvică Neamț administrează, prin intermediul celor 13 ocoale silvice, 208.670 hectare fond forestier, din care 161.169 hectare sunt păduri de stat.

informează Romsilva

credit: Mirel Zaiț, Ocolul Silvic Poiana Teiului, Direcția Silvică Neamț

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate