VIDEO/FOTO: Pe mai mult de jumătate din Axial s-a refăcut terasamentul

Pe mai mult de jumătate din distanța Izvorul Muntelui – Durău, pe Axial, s-a scos asfaltul vechi, s-a pus pietriș și s-a refăcut terasamentul.
Dacă lucrările merg în același ritm după ce trece frigul, în 2 luni drumul este pregătit pentru consolidări și ce reabilitări mai sunt de făcut și asfaltat.

Teoretic, la această oră Axialul este închis, dar oamenii din zonă deja îl folosesc, deoarece au dispărut craterele din el. E ca un drum de țară neasfaltat pe care se poate merge cu o mașină normală.

Datorită pregătirii drumului, a fost îndepărtată vegetația de pe margine și drumul are din nou două benzi utilizabile de circulație.

Fiecare președinte pe care l-a avut consiliul județean în ultimii 30 de ani a promis că va face Axialul. Câtă …. și-a mai luat și actualul președinte al CJ Neamț, Ionel Arsene, când a promis că face Axialul? Și iată că se face Axialul. Cine ar fi crezut?

- Apreciază pagina -

3 Comentarii
 1. Botezatu Ion spune

  Rog pe d-l Arsene sa amenaje cat mai multe parcari pe acest traseu precum si pe Bicaz-Poiana Largului…sa poata turistii sa opreasca si sa admire frumusetile locului…d-le Arsene aveti tot respectul meu pentru tot ce ati realizat in jud.Neamt !!!(pentru gurile rele…sunt independent !!! ).

 2. Florin spune

  Dacă acest drum chiar va fi reparat astfel încât să se poată circula pe el fără niciun risc, mă gândesc că o taxă minimă pentru fiecare mașină care-l folosește ar fi bine venită. Să nu uităm că acest drum se află într-o arie protejată. O taxă de 2-3 lei nu e mare lucru pentru cineva care altfel ar trebui să facă ocolul lacului de la Bicaz. Banii strânși ar putea fi folosiți la întreținerea acestui drum. Desigur, vor exista cârcotași care să zică: ce taxă, dom le? Dar, dacă ne gândim, o economie de timp și carburant, merită plătită.
  Și încă ceva: sper să nu redevină drum forestier!

  1. Das Reich spune

   Excelenta idee. Personal eu nu vad utilitatea acestui drum – consider ca va duce la poluare si mizerie in masivul montan. Adica va deveni un izvor de peturi in marea de peturi de primavara, care a devenit la randul ei emblema judetului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate