VIDEO/FOTO: ATENȚIE! Gard electric la Baza hipică de la ștrandul din Piatra-Neamț

Din rațiuni care depășesc puterea noastră de înțelegere, zona cu iarbă din partea stângă a tribunei hipodromului de la ștrand a fost înconjurată cu un gard electrificat.

Nu știm exact explicațiile, probabil e ceva legat de ținutul cailor într-un perimetru. Ideea este că persoanele care însoțesc copiii mici în zona bazei hipice, ca să admire caii sau să se plimbe, trebuie să aibă mare ATENȚIE ca micuții să nu se apropie de acest gard care este oarecum semnalizat cu niște înscrisuri pe copaci dar mulți dintre copii sunt la vârsta la care nu știu să citească sau nu citesc anunțurile de pe copaci iar partea electrificată seamănă izbitor de mult cu o sfoară obișnuită neridicând semne de întrebare nici măcar pentru un adult.

Nu știm ce opinie au autoritățile din Piatra-Neamț, dar totuși parcă un gard electric într-o zonă de agrement, unde are acces publicul și mai ales copiii nu e tocmai cea mai fericită idee.

I.R.

- Apreciază pagina -

6 Comentarii
 1. Nod în papură spune

  Eu zic copiii sa nu mai meargă nici la locurile de joacă…pot pica din leagăn, de pe topogan…să nu mai meargă pe trotuare că dacă le vine vreo idee și fac un pas in stradă… opriți circulația va rog.. să nu mai mearga cu bicicleta că își julesc picioarele și pica in cap..de patine ce sa mai vorbim… echitație nu că se cade de pe cal.. iar caii să stea în grajd că dacă vrea cineva sa intre pe terenul de antrenament , printre copitele cailor.. ce mai vorbă… câinele mușcă, pisica zgârie, vaca împunge .. .dar un părinte adevărat știe…e primul responsabil pentru copilul lui…iar cine vine in baza hipica știe că intră pe „tărâmul” cailor și nu invers iar copilul trebuie să știe de „NU”

 2. justice spune

  Și acest „articol” este dovada clara de ce nu merge nimic în România . Cu ce vă ajută pe voi și pe noi mai exact ceasta știre ? Daca tot traim intr.o perioada in care avem voie sa ne exprimam liber atunci o sa zic și eu că mă așteptam ca o dată cu evoluția umană , să evolueze și jurnalismul , dar voi sunteți în continuu regres. Este o știre atât pe penibilă o, încât ați pus și video ca sa îmi susțineți mie acum ideea .Înainte să postați o știre ar trebui sa va întrebati :
  1. daca este intradevar utila informația
  2. daca face bine cuiva
  3.daca este adevărată
  4.daca puteți demonstra ipoteza
  5. daca nu rănește pe nimeni
  6. ortografie , perspectiva etc
  E chiar atât de greu ? Ați făcut voi vreo schimbare cu știrile astea ? Probabil , dar schimbările nu au fost în bine. Va urmăresc de mult timp , dar dacă tot avem falsa iluzie de liber arbitru , am decis să mă exprim și eu azi și nu sunt incantata de prestația jurnalismului din piatra Neamț … sper la mai bine.

 3. george spune

  GARD ELECTRIC- EFICIENTA 100 % IMPOTRIVA CERSETORILOR

 4. cunoscator spune

  Stimate scriitorule ,

  Iti propun ca de fiecare data cand vrei sa publici un articol legat de cai de sport sa te consulti cu un cunoscator sau sa citesti materiale de specialitate, altfel devii penibil. Acel gard electric este special conceput pentru a putea lasa caii in libertate, libertate de care au mare nevoie in special caii de sport si nu numai. Acest gard electric foarte bine semnalizat de altfel este alimentat de un aparat special care scoate o tensiune de 12 V pe principiul impulsurilor electrice si care nu permite animalelor sa paraseasca zona ingradita. Acest sistem se foloseste in toata lumea civilizata pentru a putea lasa animalele in libertate. Vis a vis de faptul ca sunt copii mici care nu stiu sa citeasca si pot atinge acest gard, ar fi bine ca acestia sa nu stea nesupravegheati nicaieri nu numai in Baza Hipica.

 5. xx spune

  Poate au insamintat zonele cu gazon distrus de apa ce a baltit sau folosire excesiva si asa protejeaza pina iese gazonul

 6. Pietrean spune

  Dacă arr voie pun și eu acasă

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate